"PLUS, Odin en Ekoplaza zijn voorlopers"

Wakker Dier wil alleen melk met dierenwelzijnskeurmerk in de supermarkt

Wakker Dier wil dat alle melk in de supermarkt minimaal voldoet aan één ster van het Beter Leven Keurmerk van de Dierenbescherming of het biologisch keurmerk. Op dit moment voldoet minder dan tien procent van het zuivelaanbod in supermarkten aan deze eis.

Met radiospotjes en printadvertenties waarschuwt Wakker Dier voor 'sloopmelk'. Meer dan negentig procent van de melk in de supermarkt heeft geen goed dierenwelzijnskeurmerk. Voor de melkkoeien betekent dat een torenhoge melkproductie onder vaak slopende omstandigheden, waardoor veel koeien ziektes krijgen. Ze gaan gemiddeld op hun zesde naar de slacht, terwijl koeien wel twintig kunnen worden. Anne Hilhorst: “Sloopmelk is vloeibaar dierenleed.”

Supermarkten moeten volgens de organisatie ophouden boeren te dwingen tot het produceren van zoveel mogelijk melk tegen zo laag mogelijke kosten. Want daar zijn koeien de dupe van. Anne Hilhorst: “De meeste melkkoeien leiden een slopend leven.”

Het kan ook anders. Een supermarkt die een stap in de goede richting heeft gezet is PLUS, die vorig jaar met haar verse huismerkmelk en -yoghurt standaard is overgestapt op Nederlands biologisch. Bij Odin en Ekoplaza was het hele zuivelassortiment al minimaal biologisch. Hilhorst: “Deze supers zijn voorloper voor de koeien. Nu de anderen nog!”

Bron: Wakker Dier


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven