Drukbezocht feest voor 35-jarig bestaan van De Groene Winkel in Zeist

Op een zonnige 7 oktober vierde De Groene Winkel haar 35-jarig bestaan in Zeist met het vieren van het 29e winkelfeest. De vier eigenaren Rudi, Astrid, Roeland en Mandy kijken terug op een succesvolle en drukbezochte editie.

De eerste editie van het feest van De Groene Winkel was in 1993 om het toen vijfjarige bestaan van de winkel te vieren. Dertig jaar en 28 edities later zijn elementen van dat eerste feest behouden gebleven: een markt met leveranciers, huisgemaakte pompoensoep, accordeonisten en knallende aanbiedingen. Ook de reden van het feest is onveranderd: "Het feest is en blijft écht bedoeld om onze klanten te verwennen en hen met knallende aanbiedingen en andere feestelijkheden te bedanken voor hun trouwe bezoek aan onze winkel", aldus Mandy.

Door het prachtige weer was vooral de markt populair. Centraal op het marktplein stonden traditiegetrouw drie Hampshire Down schapen van Rudi en Astrid om vertroeteld te worden. Vlechter Piet liet klanten het ambacht van vlechten zien. Verder waren op de markt 13 kramen met leveranciers aanwezig: de Traay, Vivani, Kari's crackers, Fior di Frutta, Mont Blanc, Symfonio, boerin Lizelore Vos, Bastiaansen kaas, Zuiver Zuivel en Weerribben Zuivel, Odin, Real Flavors met Bauckhof bakmixen, Horizon en Schulp. Daarbij liet Klaas van Horizon zijn bezoekers zelf pindakaas maken en introduceerde hij de pistachepasta en pecanpasta. Mont Blanc introduceerde de pesto's en pasta's van Italiaanse coöperatie Alce Nero en Symfonio lanceerde de Afrikaanse soep die zij samen met Kleinstesoepfabriek ontwikkelden. Bijzonder vereerd was Mandy met internationaal bezoek; "Elena van Bodega Viñedos Ruiz Jiménez was uit Spanje overgekomen om samen met Elias van Odin het bijzondere verhaal van de Gaudon wijnen en Ingenium natuurwijnen te vertellen. Zij combineerde haar bezoek aan ons met andere afspraken in Nederland en België."

Binnen bij de cosmetica was Dr. Hauschka vertegenwoordigd. Klanten konden zich daar niet alleen laten adviseren en alle soorten crèmes smeren en ruiken, maar ze konden zich ook laten opmaken. Mandy vertelt verder: "In de koffiehoek schonken onze barista's de hele dag koffie en thee en sneden zij plakjes krentenbrood van letterlijk meterslange broden. Op het terras konden onze klanten daar in het zonnetje van genieten. Net als andere jaren was er ook weer volop huisgemaakte pompoensoep naar recept van Astrid."

In de rij voor de kassa werd het wachten verzacht door de klanten een appeltje, een stukje chocolade of een toastje met roomkaas of pesto aan te bieden. Dit alles onder muzikale begeleiding van onze huismuzikanten Accordéon Mélancolique.

Links: Accordeonisten Jean-Pierre en Chérie van Accordéon Mélancolique. Rechts: Elena van Bodega Viñedos Ruiz Jiménez was uit Spanje overgekomen om klanten te laten proeven van de Gaudon wijnen en Ingenium natuurwijnen.

Om de kinderen te vermaken was er dit jaar voor het eerst een kinderpeelplein. Een plein waar zij zich konden laten schminken als bij, pompoen of kuiken. Ook konden ze paddenstoelen, kuikens en schaapjes knutselen met verpakkingsmaterialen als eierdozen, karton, kurken en vulmateriaal. "Dat was wel spannend, want wat te doen als het slecht weer zou zijn? Ook wisten we van tevoren niet of er überhaupt animo voor was. Die zorgen bleken gelukkig ongegrond", zegt Mandy.

Rechts: Op het kinderspeelplein konden kinderen zich laten schminken en knutselen.

Namens De Groene Winkel wil Mandy graag iedereen bedanken voor hun komst: "In het bijzonder onze leverancier Odin en alle andere aanwezige leveranciers voor het mede mogelijk maken. We kijken nu al uit naar de volgende editie! Volgend jaar een jubileumeditie, want dan is het 30ste feest."

Voor meer informatie:
De Groene Winkel
1e Hogeweg 18
3701 HK Zeist
030 6912301
info@degroenewinkel.nl
www.degroenewinkel.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven