Oakfield breidt assortiment exoten uit met zeven nieuwe soorten

Paddenstoelenteler Oakfield breidt het assortiment met zeven nieuwe exoten. Naast de hardlopers als de koningsoesterzwam, oesterzwam en shiitake groeien in de loodsen van het bedrijf nu ook gele en roze oesterzwammen, bundelzwammen, witte beukenzwammen, pruikzwammen, koraalzwammen en eikhaas.

V.l.n.r. boven: Eikhaas, roze oesterzwam, gele oesterzwam, pruikzwam, witte beukenzwam; V.l.n.r. beneden: Shiitake, koningsoesterzwam, grijze oesterzwam, bundelzwam, koraalzwam

De vraag naar meer gezonde en duurzame voeding met minder suiker, zout en vlees zorgt voor een groeiende belangstelling voor exoten. De lokale teelt stelt Oakfield in staat duurzaam en op maat te leveren. Met de inzet van promotie en PR wordt de exotische paddenstoel definitief op de kaart gezet in de keukens van consumenten en restaurants.

Oneindig veel mogelijkheden
Oakfield blijft investeren in innovatie om het segment exotische paddenstoelen verder uit te breiden en haar aanbod te diversifiëren. Het bedrijf experimenteert met soorten die nog niet gecultiveerd zijn en biedt haar assortiment op verschillende manieren aan. Dat begint met de mogelijkheid om exotische paddenstoelen los in multi of verpakt in schaal te leveren. Daarnaast kunnen mixen voor specifieke gerechten worden samengesteld om de consument kennis te laten maken met de verschillende exoten en hun bereidingswijze. Denk daarbij aan paddenstoelen voor pasta, risotto, curry, wok, shoarma, soep en een exotische paddenstoelenmix. Bovendien kunnen de producten ook gesneden worden aangeleverd, in plakjes, reepjes en zelfs kwartjes. Dankzij een eigen snij- en mixlijn zijn al deze vormen vers en op maat direct te leveren. Hiermee probeert het bedrijf de consumptie van de exotische paddenstoelen structureel te verhogen.

"De exotische paddenstoel biedt alles wat de toekomst van ons voedsel nodig heeft. De productie is lokaal en biologisch. De teelt vindt plaats in Nederland zonder het gebruik van gewasbeschermings-middelen. Het gehele proces is duurzaam en circulair. Oakfield maakt gebruik van vertical farming, waarbij de voedingsbodems in de geklimatiseerde teeltruimtes weinig ruimte innemen. Na de oogst worden deze hergebruikt als bodemverbeteraar voor nieuwe gewassen.

Paddenstoelen zijn gezond, want ze bevatten van nature veel eiwitten, een breed scala aan vitamines, plus nog een aanzienlijke hoeveelheid mineralen. In de keuken zijn ze veelzijdig en worden steeds vaker ingezet als hoofdbestanddeel van een (plant based) gerecht. Denk aan een riz de veau van pruikzwam, een shoarma van oesterzwammen, vegan cocquilles van koningsoesterzwam, paddenstoelen-stroganoff, paddenstoelen-burger, oesterzwam-nuggets. De uitbreiding van het assortiment met zoveel verschillende exoten, biedt bovendien eindeloos veel mogelijkheden voor culinaire creativiteit en smaakbeleving", aldus Oakfield.

Internationaal
Ook internationaal doet de paddenstoel het goed. "Buiten onze landsgrenzen is de paddenstoel al langer aan een opmars bezig. In een recent onderzoek van Brandwatch naar de online gesprekken over eten en drinken onder Engelse, Franse, Duitse en Spaanse consumenten kwamen paddenstoelen als derde op de ranglijst (na ‘bowls’en ‘appetizers’)."

Voor meer informatie:
Oakfield Champignons
Lochtstraat 1
6039 RV Stramproy
+31 (0)495 56 41 13
info@oakfield.nl
www.oakfield.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven