The Good Roll wordt het eerste Fair Trade toiletpapiermerk ter wereld

Via een samenwerking met World Fair Trade Organization (WFTO) worden de producten van The Good Roll vanaf medio 2024 Fair Trade. “We zijn blij The Good Roll te kunnen verwelkomen als Guaranteed Fair Trade Enterprise als ze midden 2024 volledig voldoen aan onze Fair Trade Principles. Een frisse wind die hard nodig is in de hedendaagse papiermarkt!”, aldus Leida Rijnhout, Chief Executive Global Office WFTO.

V.l.n.r. Tamara Cobussen (Guarantee System Manager WFTO), Sander de Klerk (medeoprichter The Good Roll), Melle Schellekens (medeoprichter The Good Roll) en Jeroen Zevenbergen (Operational Manager Ghana bij The Good Roll) knipten maandag symbolisch een lint van bamboetoiletpapier door.

Systeemverandering
De ambitie om het leidende Fair Trade toiletpapier te zijn is slechts een fractie van The Good Roll’s grotere doel. Het bedrijf werkt samen met partners als Fair Trade Africa, B-Corp, Solidaridad en Farmerline aan een wereld waar ondernemen gelijk staat aan zorg dragen voor de planeet en haar inwoners. Dankzij een eigen fabriek in Ghana is The Good Roll het eerste wc-papiermerk dat samenwerkt met lokale boeren. Dit zorgt ervoor dat opbrengsten niet wegvloeien naar de grote concerns, maar juist direct bij de boeren terechtkomen. De toegewijde boeren verbouwen bamboe voor The Good Roll en krijgen daarvoor een rechtvaardige beloning. Daardoor zijn zij niet meer inkomensafhankelijk van één stroom, want 80% van hun land wordt nog steeds gebruikt voor lokale voedselproductie. "We willen impact op een zo groot mogelijke schaal maken. Naast het direct samenwerken met de lokale boeren, bouwen we van 50% van onze nettowinst ook toiletten in Ghana. We zijn er trots op dat we met zo’n simpel product als wc-papier een bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld", aldus Sander de Klerk, medeoprichter The Good Roll.

Eigen fabriek
De Guaranteed Fair Trade Enterprise-status, die gepland staat voor medio 2024, hangt samen met het optimaal kunnen laten draaien en hierdoor volledig in gebruik kunnen nemen van de eigen fabriek in Ghana (Akosombo). Hierdoor hoeft The Good Roll haar bamboe niet meer uit China te halen: vooralsnog het enige land ter wereld waar bamboe voor dit doeleinde wordt geoogst. Om de eigen fabriek te kunnen laten draaien is 5.5 miljoen euro nodig. Op dit moment is 75% van dit totaalbedrag opgehaald. De laatste 25% van dit bedrag gereserveerd voor 'haar trouwe crowd'.

Voor meer informatie:
The Good Roll
www.thegoodroll.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven