Subsidie van 25.000 euro voor 'De Nieuwe Boerenfamilie'

Provincie Zeeland verleent een subsidie van 25.000 euro aan Food Hub bv voor de uitvoering van het plan 'De Nieuwe Boerenfamilie' van 2023 tot en met 2025. Bij dit initiatief werken boeren samen met deelnemende organisaties aan slimme oplossingen om hun bedrijf toekomstbestendig te maken.

De subsidie past bij het provinciaal beleid waarbij de Provincie Zeeland werkt aan een volhoudbare landbouw en initiatieven ondersteunt die perspectief bieden voor de agrarische sector. Zo kunnen Zeeuwse deelnemers meedoen aan de activiteiten van het programma zoals de boerenversneller en matchmaking. Daarnaast wordt het programma uitgebreid en gespecifieerd voor de uitdagingen in Zeeland.

Gedeputeerde Arno Vael: "Het is belangrijk om boeren te ondersteunen bij de verduurzaming en het toekomstbestendig maken van hun bedrijf. We moeten het samen doen. Om ook de Zeeuwse boeren verder te helpen, ondersteunen we dit initiatief van harte."

De Nieuwe Boerenfamilie
De Nieuwe Boerenfamilie is een initiatief dat op verschillende manieren samen slimmer boeren stimuleert. Het initiatief legt de verbinding tussen boer, burger, bedrijfsleven en overheid met als doel om de boeren versneld te laten innoveren en toekomstbestendig te worden. Het plan verduurzaamt de Nederlandse landbouw.

Zeeuwse deelnemers
De Nieuwe Boerenfamilie heeft in eerdere trajecten al Zeeuwse boeren begeleid. Een daarvan is Ronnie Francke van varkenshouderij- en akkerbouwbedrijf Francke uit Grijpskerke. Voor Ronnie zit de toekomstmuziek van de varkenshouderij niet in groei. Nieuwe wetgeving leent zich om het bedrijf optimaal in te richten op het gebied van duurzaamheid en dierenwelzijn, en het lokaal van betekenis te maken. Zijn plan is om zorg, recreatie en de omgeving te verwelkomen op de boerderij.

Ronnie zei vooraf: "Ik hoop verder te komen met mijn ideeën en te bepalen hoe ik/we het gaan doen. Wie is nu mijn uiteindelijke klant en wie wil ik bedienen?" Tijdens de Boerenversneller heeft hij zijn eigen plan goed tegen het licht gehouden en sterker neergezet.

Voor meer informatie: www.zeeland.nl en www.denieuweboerenfamilie.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven