Is regeneratieve biologische tuinbouw de nieuwe trend?

Meer dan duurzaam telen, zo wordt regeneratieve biologische tuinbouw beschreven. Volgens de Regenerative Organic Alliance is het een verzameling praktijken die zich richten op het herstellen van de gezondheid van de bodem en het volledige ecosysteem van het teeltbedrijf, die verwoest zijn door het verbouwen van voedsel via industriële methoden.

Regenerative Organic Certified® gaat verder dan biologische certificering en is een nieuwe certificering voor voedsel, vezels en ingrediënten voor persoonlijke verzorging. Teeltbedrijven die Regenerative Organic Certified® zijn, voldoen aan de hoogste normen ter wereld op het gebied van bodemgezondheid, dierenwelzijn en eerlijkheid voor werknemers. De certificeringscategorieën kunnen worden onderverdeeld in vee, producten en gewassen.

Hoewel verschillende teeltbedrijven over de hele wereld regeneratief biologisch gecertificeerd zijn, lijkt de hoogste concentratie gecertificeerde teeltbedrijven zich in Noord- en Zuid-Amerika te bevinden. Vorige maand nog ontving Yumi Date Company hun certificering. "We zijn de eerste dadelteler ter wereld die dit heeft ontvangen," zegt Raul Peraza, Organic Specialist bij het bedrijf. Yumi Dates verbouwt Medjool dadels op meer dan 1.100 hectare land, voornamelijk gelegen in Arizona met een kleiner deel in Californië. Via het verkoopteam van het bedrijf en in samenwerking met Bard Valley Date Growers onder het Natural Delights Brand®, worden biologische dadels over de hele wereld verkocht.

Peraza is verantwoordelijk voor al het papierwerk rondom de regeneratieve biologische certificering. "Ik houd alle praktijken tijdens het hele groeiproces bij en registreer ze," zei hij. Onderdeel van de certificering is de zorg voor de bodem. "We houden een balans in het ecosysteem waar we onze dadels telen, van microben in de aarde tot hulp bij het regenereren van het land." De andere focus ligt op eerlijkheid voor werknemers, waaronder gelijke kansen en eerlijke betalingen. Hoewel de certificering pas vorige maand is verkregen, krijgt Peraza al vragen van mensen die geïnteresseerd zijn in hun Regenerative Organic Certified Medjool dadels. "We willen op alle niveaus een positieve impact hebben op het teeltbedrijf en potentiële klanten lijken oprecht geïnteresseerd te zijn."

Voor meer informatie:
Maribel Aguilar
Yumi Date Company / Woodspur Farms
Tel: (+1) (760) 398 9480
Maribel.Aguilar@woodspurfarms.com
www.yumidates.com
www.woodspurfarms.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven