Puur&Loos opent 14 oktober in Utrecht

"Een heel goede wijk voor een verpakkingsvrije winkel en we beginnen niet vanaf nul"

Tholen - De nieuwe verpakkingsvrije winkel Puur&Loos opent zaterdag 14 oktober haar deuren. Een Pure Nootzaak, bekend van de vrijdagse biomarkt op het Vredenburgplein, en LOOS bekend van hun winkel op wielen op vele Utrechtse straathoeken, sloegen een jaar geleden de handen ineen. Beide bedrijven hadden het plan opgevat om een fysieke winkel te starten. In plaats van elkaar te beconcurreren besloten zij samen aan één verpakkingsvrije winkel voor Utrecht te werken.

Het team van Puur&Loos voor het pand.

Eind augustus las medeoprichter Laurens Kok in Biojournaal dat de bio-wijnwinkel van Neleman aan de Burgemeester Reigerstraat 24 in Utrecht ging sluiten. Het team van Puur&Loos, bestaand uit Myrthe Neuman, Daan van Veen, Saskia IJpema, Jiske de Jong en Laurens Kok, pakte deze kans met beide handen aan. "Via Neleman zijn we in contact gekomen met de eigenaar van het pand en we hadden al snel een overeenkomst", vertelt Laurens over de winkel die het resultaat is van een samenwerking tussen Een Pure Nootzaak en LOOS Utrecht.

Saskia geeft aan dat ze heel blij zijn met de locatie. "We zitten in een heel goede wijk voor een verpakkingsvrije winkel. Omdat we met LOOS door de hele stad rijden, weten we precies waar onze doelgroep zit. Dit pand zit precies in het hart van onze belangrijkste wijk en het gaat ook nog eens om één van de gezelligste winkelstraten van Utrecht."

Al een naam opgebouwd
Het track record van verpakkingsvrije winkels in Nederland is niet om over naar huis te schrijven. Waarom denkt het Puur&Loos team wel te slagen met dit concept? Daan: "Het grote verschil is dat wij niet vanaf nul beginnen. Beide bedrijven hebben al een naam opgebouwd. De crowdfunding geeft ook veel vertrouwen. Dit hebben we gedaan op basis van voorverkoop, dus zonder grote leningen of aandelen weg te geven. Door voorverkoop in te zetten voor het vergaren van het startkapitaal hebben we ook gelijk hele sterke binding met onze toekomstige klanten. Het platform zei dat je met zo'n voorverkoopconstructie heel moeilijk dit soort bedragen binnen haalt, maar dat is ons dus wel gelukt. De winkel zit daarnaast op een mooie plek, we gaan voor een goed aanbod en we beschikken over de nodige ervaring."

Met veel leveranciers is al contact gelegd, geeft Myrthe aan. Het overgrote merendeel van de producten wordt biologisch. "Ik schat dat het bio-aandeel boven de 95% zal uitkomen. We maken her en der een kleine uitzondering voor kleine ondernemingen die het certificaat niet hebben. Daarbij gaan we echt voor leuke concepten van lokale ondernemers. Denk aan Wilderland met de thee en een koffiebonenleverancier uit Utrecht, die wel in biologische bonen handelt, maar geen certificaat heeft."

Voorbereidingen in volle gang
Het team is nu druk met alle voorbereidingen. "Deze week zijn we aan het verven en we zijn de indeling aan het maken. Veel dingen hebben we al in huis, zo hebben we van winkels die gesloten zijn wat inventaris over kunnen nemen. We zetten alles op wielen, zodat we kunnen spelen met de indeling en de boel makkelijk schoon kunnen maken. We gaan het ook zo eenvoudig mogelijk maken voor de klant om de potten en dergelijke te vullen. Zo importeren we een speciaal weegsysteem uit Portugal, waarmee het voor de klanten heel toegankelijk wordt. Hiermee betalen klanten geen grammetje teveel", besluit Jiske.

Voor meer informatie:
PUUR&LOOS
Burgemeester Reigerstraat 24
3581 KS Utrecht
06 22006152
laurens@loosutrecht.nl
www.loosutrecht.nl

www.eenpurenootzaak.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven