Petitie 'Red de Nederlandse appel' gestart

NFO is de petitie 'Red de Nederlandse appel' gestart. "Voldoende vers fruit produceren van een mooie kwaliteit. Daar zijn we elke dag voor aan de slag. Dat doen we behoorlijk duurzaam, maar het moet nóg duurzamer. De overheid wil dat we nog minder middelen gaan inzetten. Dat willen we best, maar… hoe dan? Hoe blijven we voldoende produceren? Hoe borgen we onze kwaliteit? We kunnen nog niet alle ziektes en plagen bestrijden zonder gewasbeschermingsmiddelen. Zeker waar ziektes en plagen bedreigend zijn voor het voortbestaan van onze bedrijven en onze teelten, moeten we kunnen ingrijpen", zo luidt het van NFO.

"De komende periode gaan we actie voeren om dat punt duidelijk te maken bij de Nederlandse politiek. Dat doen we met een VLOG-serie en met een manifest dat iedereen kan ondertekenen. De campagne ‘RED DE APPEL’ start vandaag. Ik nodig je van harte uit om de petitie onder dit bericht te ondertekenen en ons bericht massaal te delen, want… we kunnen veel, we kunnen steeds meer, maar er zijn grenzen!"

Klik hier voor de petitie

In deze video vertelt Amber Elisa de Clercq welke impact de appelbloesemkever heeft op de biologische fruitbomen van Landgoed de Olmenhorst en roept ze op om de petitie te ondertekenen.
Bron: NFO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven