Bezoek een kas in België als groep of vereniging

Wanneer u geïnteresseerd bent in wat u eet en waar het vandaan komt is het mogelijk om een tuinbouwbedrijf in België als groep of vereniging te bezoeken. De Provincie Oost-Vlaanderen laat weten dat door rechtstreeks een afspraak te maken met de teler het mogelijk is om een kijkje te nemen op onder andere de volgende locaties:

  • Rosephine in Lovendegem: zij hebben biologisch geteelde snijbloemen in alle kleuren en formaten. Wilt u weten hoe en waar ze groeien en hoe ze geteeld worden en wat men ermee kan doen? Rosephine is een bloemengroothandel.
  • Bioboerderij 't Schaapshof: aan het roer van deze bioboerderij staan vier jonge boerinnen. Op 4 ha grond groeien 60 soorten biologische groenten en ook een beetje fruit en kruiden. Het is mogelijk om een rondleiding te volgend van Annelies in de kas.
    't Groen Beleven in Nevele: sierteler Goderick legt in de kas meer uit over de wereld van kamerplanten.
  • Bioboerderij 't Livinushof in Sint-Margriete: U kunt kiezen uit verschillende workshop zoals biologische landbouw.
  • De Moeiakker CSA zelfoogstboerderij in Eeklo: De groenteboer Simon en bioboerin Mauri telen op 1,25 hectare grond volgens het Community Supported Agriculture (CSA) principe.
  • Wijveld CSA zelfoogstboerderij: hier teelt boer Michiel meer dan 70 verschillende soorten groenten, kruiden en kleinfruit. Hij leeft zich uit in de gedachte van CSA: Community Shared/Supported Agriculture.
  • Biotuinderij Kleibeek in Sint-Pauwels: hier teelt boer Dirk bio groenten, kruiden en kleinfruit voor de korte keten. In de ecologische tuin is een grote kweekkas.

De contactgegevens van deelnemers zijn hier te vinden.

Bron: Provincie Oost-Vlaanderen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven