Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe data Biodyneren

De BD-Vereniging organiseert biodynamische diners op biodynamische boerderijen om de oogst samen te vieren. De kok zet met biodynamische inzichten het werk van de boer voort in de keuken. Dat geeft verrassende gerechten vol levenskracht, voedend voor lichaam, ziel en geest. Vooraf aan de maaltijd krijgen de gasten een rondleiding over het bedrijf. Het belang van de samenhang tussen de vele processen op het land wordt zichtbaar. Daarna gaan gasten, boer en kok samen aan tafel en is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. Dit jaar gaan zo’n twintig boerderijen meedoen aan het project Biodyneren.

Biodyneren bij De stek in Lelystad.

Bakkerij de Brood Revolutie haakt aan met een proeverij
Tijdens het diner bij tuinderij De Overkant in Twello ontmoette ik Jolien en Lotte van de Brood Revolutie in Deventer. Ze hadden heerlijke langgerezen desembroden meegenomen. De kok Cathy Verschoor had er smaakvolle tapenades bij gemaakt. Wat een heerlijk ontvangst! Lotte: ‘We bakken met maar drie ingrediënten: meel, water en zout. We halen het meel hier in de buurt bij bijvoorbeeld landgoed Velhorst in Lochem, biodynamische boerderij Dames en Heren Vos in Kraggenburg en biodynamische boerderij Ruimzicht in Halle. Wij zorgen voor lekker en gezond brood met een eerlijke prijs voor de boer, de molenaar en de bakker. Wij geloven in echt brood, bevrijd van alles wat er niet in hoort. We nodigen mensen uit om mee te doen aan de Brood Revolutie. Door kritische vragen te stellen, etiketten te lezen, je eigen brood te gaan bakken of bij ons brood te bestellen.’ Het brood van de Brood Revolutie is te koop bij KoffieDoc in Deventer. Voor meer informatie: www.broodrevolutie.nl

Unieke familiekudde op boerderij Ruimzicht
Het brood van de Brood Revolutie is weer te proeven bij ‘Biodyneren bij Boerderij Ruimzicht’ op zaterdag 26 augustus. Tijdens de rondleiding vertellen veehouder Gerjo en kaasmaker Jara graag over hun koeien die in een familiekudde leven. Onlangs ontvingen zij de Koetjes en Kalfjes Cup van Wakker Dier. Van hun melk maakt Jara Achterhoekse bergkaas en panir. Natuurvoedingskok Jeanette van Goed-Gevoed bereidt die dag het diner met producten uit de moestuin en zuivel en vlees van de koeien.

In de wacht - Bijschrift: Gerecht van Marion Pluimes bij Sophia's Tuin in Oosterhout. Rechts: Biodyneren bij De Overkant in Twello. Fotograaf: Ester Ster.

Biodyneren in de komende weken
k.eetmee bij De Overkant
Vrijdag 25 augustus
Tijd: ontvangst gevolgd door rondleiding 16.00 uur
Locatie: De Overkant, Meermuidenseweg, Twello
Kosten: 35,- euro
Meer info + aanmelden: kok Cathy Verschoor, keetmee.nl, www.eventbrite.nl/e/602259924647

Aan tafel bij De Stek
Zaterdag 26 augustus
Tijd: 16.45 uur inloop, 17.00 uur rondleiding, diner 18.00 uur
Locatie: Tuinderij De Stek, Jupiterweg 12 in Lelystad www.desteklelystad.nl
Kosten: 37,50 euro
Meer info en aanmelden bij kok: Machteld Hermens [email protected].

Biodyneren bij Boerderij Ruimzicht
Zaterdag 26 augustus
Tijd: 15.30 uur aanvang, 16.00 uur rondleiding, 17.30 uur aan tafel Locatie: Ruimzicht, Bielemansdijk 11, Halle
Kosten: 55,- euro
Meer info en aanmelden bij kok Jeanette Matser, [email protected]

Sprankenhof Tuindiner
Vrijdag 1 september vanaf 16.30 uur + zaterdag 9 september vanaf 15.30 uur
Locatie: De Sprankenhof, Schoorstraat 26A, Udenhout
Kosten: 49,50 euro
Kok: Renilde Steeghs
Meer info en aanmelden: www.sprankenhof.com/agenda

Miene op de Hommelhoeve
Zaterdag 9 september
Locatie: Natuurboerderij De Hommelhoeve, Hommelstraat 1 in Empe
Tijd: start rondleiding 17.00 uur, 18.00 uur diner
Kosten: 44,50 euro
Kok: Willemien Erbrink
Meer info en aanmelden: Miene eten & ervaren via [email protected]

Biodynamisch Dineren op ‘t Leeuweriksveld
Zaterdag 16 september en 4 november
Tijd: 16.00 uur start rondleiding, 18.00 uur start diner
Locatie: 't Leeuweriksveld, Zandzoom 72 in Emmen
Kosten: 27,50 euro
Meer info + aanmelden: kok Alberta Rollema www.oogstenkokeneneten.nl, 06-19199934

Sophia’s Tuindiner
Zaterdag 23 september
Tijd: 17.00 uur
Kosten 55,- euro
Locatie: Sophia’s Tuin, Seterseweg 7, Oosterhout
Meer info en aanmelden bij kok Marion Pluimes: www.thelofflychef.nl/tuindiners

Voor meer informatie en meer data: www.bdvereniging.nl/biodynamisch-dineren

Publicatiedatum: