Geselecteerd als één van de 'excellenties van het Italiaanse productieve en economische systeem'

Nationale postzegel ter ere van 100-jarig jubileum Rigoni di Asiago

Het Italiaanse familiebedrijf Rigoni di Asiago bestaat dit jaar 100 jaar. Het was nonna Elisa die in 1923 van haar passie voor de bijenteelt haar werk maakte. Lokale ambacht in het hart van de natuur op de hoogvlakte van Asiago is uiteindelijk uitgegroeid tot een internationaal succesvol bedrijf. Kleinzoon Andrea Rigoni runt het bedrijf als algemeen directeur met dezelfde passie als oma Elisa. De liefde voor de natuur en de nauwe band met de plaats van herkomst zijn nog steeds voelbaar in alles wat Rigoni di Asiago doet. Het bedrijf werkt uitsluitend met biologische ingrediënten van de hoogste kwaliteit en maakt producten die eerlijk zijn voor mens en milieu. Naast de traditionele honingproductie, onder de naam Mielbio, zijn door de tijd heen en met succes Fiordifrutta en Nocciolata ontwikkeld.

Ter ere van het 100-jarig bestaan hebben het Ministerie van Handel en Made in Italy en de Italiaanse Post Rigoni di Asiago geselecteerd als één van de 'excellenties van het Italiaanse productieve en economische systeem' en besloten een nationale postzegel uit te geven. Rigoni di Asiago is daarnaast zelf een project gestart om lokale scholen te ondersteunen. Andrea Rigoni: "Wij geloven dat het onderwijs en de jonge generatie de sleutel zijn voor de toekomst, vooral op ons Asiago-plateau, een kostbaar en delicaat ecosysteem."

Duurzaam DNA
Rigoni di Asiago bestaat dit jaar 100 jaar, maar de waarden zijn nog altijd dezelfde. Het Italiaanse familiebedrijf werkt niet alleen biologisch, maar stelt ook duurzaamheid in bredere zin voorop: het verminderen van de impact van de productie op het milieu, het beperken van verbruik van fossiele brandstoffen en het vermijden van intensief gebruik van land en water. Ook levert Rigoni di Asiago ieder jaar een bijdrage aan de restauratie van kunsthistorisch erfgoed in een andere Italiaanse stad. Dit jaar zal dit Napels zijn.

Voor zijn leven gewijd aan biologische landbouw en maatschappelijk verantwoord ondernemen ontving president-directeur Andrea Rigoni op 10 oktober jongstleden de prestigieuze onderscheiding Cavaliere del Lavoro uit handen van de Italiaanse president Sergio Mattarella.

Fiordifrutta, Nocciolata en Mielbio
Fiordifrutta fruitspreads zijn gemaakt van slechts drie ingrediënten: biologisch fruit, appelsap en natuurlijk pectine uit fruit. Alleen het beste, biologische, met de hand geplukte fruit is goed genoeg voor de recepturen van de familie Rigoni. De bereidingswijze is uniek, innovatief en gebeurt op kamertemperatuur, waardoor de kwaliteit, smaak en eigenschappen optimaal behouden blijven.
Nocciolata choco-hazelnootpasta is heerlijk romig, zonder palmolie en bereid volgens traditioneel Italiaans recept. Het resultaat van jaren uitgebreid onderzoek door Rigoni di Asiago. Gemaakt van de allerbeste biologische ingrediënten, glutenvrij, zonder kleurstoffen, conserveermiddelen of kunstmatige smaakstoffen. Biologische hazelnoten, 100% Trinitario cacao, Bourbonvanille uit Madagascar en koudgeperste zonnebloemolie zorgen voor een intense smaak.
Mielbio single origin honing is 100% biologisch, exclusief geselecteerd bij kleine Italiaanse imkers waar Rigoni di Asiago al tientallen jaren mee samenwerkt. Mielbio wordt op kamertemperatuur, onverwarmd verwerkt, waardoor het product 'raw’' honing genoemd mag worden. Raw verwerking is complex; vooral het bereiken van een fluweelzachte structuur is een uitdaging. De familie Rigoni weet met 100 jaar ervaring precies hoe dit moet. Door het natuurlijke bereidingsproces, waar Rigoni di Asiago exclusief patent op heeft, blijven de kwaliteit, smaak en eigenschappen van de honing optimaal behouden.

Verkrijgbaarheid
De producten van Rigoni di Asiago zijn verkrijgbaar bij de (web)winkels van Ekoplaza, Odin, G&W GezondheidsWinkel, Marqt, Crisp, Erica Kruiderijen, speciaalzaken, natuurvoedingswinkels en -drogisterijen.

Voor meer informatie: www.rigonidiasiago.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven