Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De best geteste duurzame beker

We kopen, gebruiken en gooien weg. Een wegwerpcultuur, gevoed door producten die gemaakt worden voor eenmalig gebruik. Van koffiebekertjes tot kleding, wegwerp bbq’s, wattenschijfjes en verpakkingen voor online bestellingen. Als maatschappij zijn we het normaal gaan vinden dat spullen maar een korte levensduur hebben We nemen het koffiebekertje als voorbeeld. Grofweg vijf miljoen verdwijnen iedere dag (!) in de prullenbak nadat men er gemiddeld tien minuten gebruik van heeft gemaakt.

SUP wetgeving om wegwerp verpakkingen te verminderen
Sinds juli 2023 is er een verbod geldt op het gratis verstrekken van plastic wegwerpbekers en -voedselverpakkingen voor eenmalig gebruik. De maatregelen komen voort uit de Europese Single-Use Plastics richtlijn (SUP wetgeving) om impact op het milieu van de 10 meest gevonden plastic wegwerpproducten op stranden te verminderen. In de regels voor minder plastic wegwerpbekers en -maaltijdverpakkingen is een onderscheid gemaakt tussen consumptie ter plaatse en consumptie onderweg (afhaal en bezorging). Bij consumptie ter plaatse wordt per 2024 herbruikbaar servies het uitgangspunt: de afwasbare koffiemok op kantoor en het bord in de kantine en eethuisjes.

Retulp travelcup best geteste duurzame beker
Het afschaffen van de wegwerpkoffiebeker, het is misschien wel het meest actuele gespreksonderwerp bij de koffieautomaat op dit moment. Herbruikbare bekers worden de norm op de werkvloer. En dat juicht Retulp natuurlijk van harte toe want 'éénmalig is schandalig: mission indisposable'. In Nederland worden er dagelijks 5 miljoen koffiebekers weggegooid.

In de zoektocht naar de meest duurzame koffiebeker ontstond het KoffiebekerPact: een samenwerking tussen 67 partijen die hebben onderzocht wat de meest duurzame herbruikbare beker is. Uit dit onderzoek kwamen 2 zware PP bekers als beste naar voren waaronder de Travelcup van Retulp. Deze hebben een hoog drinkcomfort, goed afwasbaar in vaatwasser en lage milieu impact. Een beker van glas komt als een goede nummer twee naar voren. Voor to go zijn roestvrijstalen bekers het flessen het meest duurzaam aangezien deze producten verreweg de langste levensduur hebben.

Voor meer informatie:
Retulp
www.retulp.nl

Publicatiedatum: