Marma start samenwerking met Too Good To Go en voedselbank van Tienen

"Als groothandel hebben we een belangrijke rol bij verminderen van voedselverspilling"

Bij Marma streeft men er niet alleen naar om gezonde en duurzame producten aan te bieden, de producent wil ook actief bijdragen aan het verminderen van voedselverspilling. Daarom is Marma gaan samenwerken met twee initiatieven, Too Good To Go en de lokale voedselbank van Tienen.

Het probleem van voedselverspilling
Voedselverspilling is een urgent probleem dat wereldwijd aandacht verdient. Volgens recente statistieken gaat ongeveer een derde van al het voedsel dat wereldwijd wordt geproduceerd verloren of wordt verspild. Deze verspilling heeft niet alleen een negatieve impact op het milieu, maar ook op de economie en degenen die met voedselonzekerheid kampen.

Het platform Too Good To Go
"Als groothandel hebben we een belangrijke rol te spelen bij het verminderen van voedselverspilling", zo meldt de producent. "We hebben ons aangesloten bij het Too Good To Go-platform, dat consumenten en winkels met overtollig voedsel met elkaar verbindt. Via deze app kunnen klanten voedselpakketten kopen tegen gereduceerde prijzen, bestaande uit producten die anders zouden worden weggegooid. Op deze manier geven we ons voedsel een tweede kans en kunnen we consumenten onze bioproducten leren kennen. Voor slechts €5 kan er een pakketje bij ons opgehaald worden t.w.v. €15."

De samenwerking met Bezorgd om Mensen
"Naast onze samenwerking met Too Good To Go zijn we trots om onze plaatselijke gemeenschap te ondersteunen door samen te werken met de lokale voedselbank van Tienen. Door onze producten te schenken aan de voedselbank, kunnen we ervoor zorgen dat mensen in nood toegang hebben tot gezonde en voedzame voeding."

De verantwoordelijke van voeding bij Bezorg om Mensen, Mieke Pieters, vertelde: "Onze klanten zijn in elk geval zeer gelukkig met alle producten die we op woensdag bij jullie mogen komen ophalen. Zelfs al hebben ze het moeilijk, weten ze de kwaliteit van jullie producten zeker te appreciëren."

"Bij Marma gaan we verder dan alleen het aanbieden van hoogwaardige biologische producten. We streven ernaar om een positieve verandering teweeg te brengen in de manier waarop we met voedsel omgaan. Door onze samenwerking met "Too Good To Go" en de lokale voedselbank van Tienen zetten we concrete stappen om voedselverspilling te verminderen en gemeenschappen te ondersteunen. We nodigen u uit om deel te nemen aan deze beweging. Door bewust te winkelen en te kiezen voor duurzame oplossingen zoals "Too Good To Go", kunnen we samen het verschil maken."

Bron: Marma


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven