Ex-zuivelboerderij in IJsland transformeert naar Biocyclic Vegan

Andrea Müller en Friðgeir Jónasson, de eigenaren van voormalige zuivelboerderij Blöndudalsholar in IJsland, kondigen met trots aan dat hun boerderij binnenkort een Biocyclic Vegan certificering zal ontvangen. Deze opmerkelijke transformatie getuigt van hun toewijding aan duurzaamheid en respect voor de natuur.

Blöndudalsholar

In 2018 nam het echtpaar de beslissing om de melkveehouderij te
stoppen en zich te richten op een meer ethische en milieuvriendelijke benadering van landbouw. Na het behalen van hun biologische certificering in 2022, hebben ze zich toegelegd op het herstellen van hun land en het bevorderen van biodiversiteit. Met ongeveer 6000 nieuw geplante bomen en struiken als windschermen, hebben ze hun boerderij getransformeerd tot een oase van leven te midden van de barre klimatologische omstandigheden van het hoge noorden.

Training bij Biocyclic Park in Griekenland.

Het echtpaar heeft recentelijk een training gevolgd in het Biocyclic Park in Kalamata, Griekenland, waar ze werden onderwezen in de principes van Biocyclic Humus Soil. Geïnspireerd door deze ervaring, zijn ze begonnen met het verbouwen van groenten en het produceren van hun eigen compost. Ze streven ernaar duurzame bodemvruchtbaarheid te ontwikkelen en een harmonieuze relatie met de natuur te bevorderen.

Andrea Müller, oorspronkelijk uit Beieren, en Friðgeir Jónasson
hebben een visie voor hun boerderij die verdergaat dan de traditionele biologische landbouw. Door de Biocyclic Vegan certificering na te streven, engageren ze zich om de principes van duurzaamheid, ethiek en respect voor dieren en het milieu te omarmen.

De voorbereidingen.

"We geloven sterk in de kracht van biocyclische landbouw en
veganisme om de gezondheid van het land en de planeet te herstellen", zegt Andrea Müller. "Onze toewijding aan deze principes vormt de kern van ons werk hier op Blöndudalsholar."

De certificering zal een erkenning zijn van de inzet van
Blöndudalsholar voor duurzaamheid en een mijlpaal in de ontwikkeling van de Biocyclic Vegan beweging in IJsland. Het echtpaar hoopt dat hun boerderij anderen zal inspireren om soortgelijke stappen te zetten en een positieve verandering in de landbouw teweeg zal brengen.

Voor meer informatie:
Netwerk Biocyclische Veganlandbouw Nederland & Vlaanderen
biovegan@plentyfood.nl
www.biocyclische-veganlandbouw.org
www.biocyclic-vegan.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven