Vreugdenhil breidt uit met biologische melkpoeder

Vreugdenhil Dairy Foods is op haar productielocatie Putten gestart met het produceren van biologische volle- én magere melkpoeder voor de voedingsmiddelenindustrie. Biologische melkpoeders worden steeds vaker gebruikt als ingrediënt voor biologische zoetwaren, bijvoorbeeld koekjes en chocoladepasta.

"Doordat de droogtorens in Putten relatief klein zijn ten opzichte van onze andere droogtorens, leent deze fabriek zich bijzonder goed voor de productie van speciaalproducten", aldus Patrick Besten, Business Development Director. "Hierdoor kunnen we met relatief kleine volumes starten." De biologische melk wordt opgehaald bij een aantal leveranciers van Vreugdenhil. De keten is volledig Skal-gecertificeerd.

Nieuwe productlijnen
In 2022 heeft Vreugdenhil de productielocatie in Putten aangekocht. Er is geïnvesteerd om de kwaliteit van de fabriek op het juiste niveau te brengen. De fabriek is na een periode van investeren, opleiden en testen, commercieel in gebruik genomen. In deze fabriek wordt sinds begin dit jaar geitenmelkpoeder geproduceerd. Daar is nu biologisch bijgekomen. De mogelijkheden om plant based producten te verwerken, wordt momenteel onderzocht.

Voor meer informatie:
Vreugdenhil Diary Foods
033 303 5000
info@vreugdenhil.nl
www.vreugdenhildairyfoods.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven