Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
11e winkel in Wallonië, 34ste in België

Bio-Planet opent winkel in Hannuit

Op 21 juni opende Bio-Planet een nieuwe winkel in Hannuit. Na Doornik, die eind maart nog de deuren opende, is Hannuit de 11e winkel in Wallonië. De biomarkt herleeft en daar speelt Bio-Planet meteen op in. Het opperste streefdoel van Bio-Planet is klanten blijvend inspireren om bewuster te consumeren. Dat met écht goede producten aangeboden in écht goede winkels. De winkel in Hannuit is een uitblinker op het vlak van duurzaamheid.

De biomarkt herleeft nadat ze eerder in heel Europa een flinke tik had gekregen. Met de nieuwe winkel in Hannuit zet Bio-Planet 100% in op een betere dekking en bediening van bioklanten in Wallonië. Na Jambes, Braine-l'Alleud, Corbais, Nivelles, Huy, Liège, Verviers, Charleroi, Mons en Tournai, is Hannuit de 11e winkel in het zuiden van het land.

“Op de lange termijn zit bewust consumeren zeker in een stijgende lijn, traag maar zeker. Dat is niet tegen te houden. Mensen maken de klik, het beleid ook. Hoelang zal het duren tot we weer op het Covid-topniveau zullen zitten, is afwachten. We hebben hoop: tijdens Covid zagen klanten dat ze bij ons voor het volledige aanbod terecht kunnen. We vergemakkelijken het mensen om duurzaam mee te werken aan een gezondere planeet. En dat begint bij hun aankoop- en consumptiegedrag, zonder veel moeite", aldus Jan Van Holsbeke, Business Unit Manager Bio-Planet.

Bricks vs Clicks
Het doel lag altijd op een vijftig à zestigtal winkels, maar hoe meer je er hebt, hoe meer je naar de overlap kijkt. Het consumentengedrag wijzigt en de vraag rijst: wat is er nog nodig in bricks, tegenover clicks? Een interessante spreidstand. Bio-Planet ziet nog groeipotentieel, maar merkt ook dat klanten bereid zijn om wat verder te rijden. Verwacht wordt dat ook Nederlandstalige klanten uit de omgeving de weg naar Hannuit zullen vinden.

“Vanuit de groep is er veel geloof in Bio-Planet, al zijn er ook maatregelen nodig om alles goed te blijven managen. We zijn bezig om structureel gezond te worden. De keten kwam er immers vanuit de visie van Jef Colruyt, die vond dat de groep een enseigne nodig had dat 100% voor duurzaamheid gaat, zonder teveel beperkingen. Kortom, Bio-Planet is onze voornaam, Colruyt Group onze familienaam. Binnen de groep nemen we een voortrekkersrol op in duurzaamheid, om de ervaringen dan door te geven aan Okay, Spar of Colruyt Laagste Prijzen", aldus Jan Van Holsbeke.

De groenten- en fruitafdeling

Duurzame winkel: inspiratiebron voor klanten
Na Doornik, maakt ook Bio-Planet Hannuit gebruik van warmterecuperatie op de koeling. Dat zorgt ervoor dat de warmte die de koelinstallatie opwekt, wordt hergebruikt om het gebouw te verwarmen. Bijgevolg is er geen gasaansluiting nodig en worden er geen fossiele brandstoffen verbrand.

Naast aanduidingen boven elke rayon die klanten wegwijs maken in de winkel zijn er ook informerende panelen die klanten doorheen alle duurzaamheidsinitiatieven navigeren. Zo wil Bio-Planet haar klanten voortdurend inspireren en triggeren om bewust te consumeren. Denk aan het gebruik van ledverlichting waardoor 30% minder energie wordt verbruikt, zonnepanelen op het dak en een recycling hub aan de ingang waar klanten gebruikte batterijen, Brita-filters en plasticfolie van hun aankopen kunnen achterlaten.

Voor de optimale bewaring van groenten en fruit is er een serre die de koeling van de aanpalende koelkamer gebruikt. Daardoor is extra aangestuurde koeling niet nodig, wat het gebouw een pak energiezuiniger maakt. Twee stopcontacten op de parking maken het mogelijk om de batterij van je elektrische fiets op te laden tijdens je winkelbezoek. En last but not least de kassa’s in de winkel kregen een tweede leven nadat ze eerder al dienst deden bij Colruyt Laagste Prijzen.

De nieuwe winkelmandjes zijn gemaakt uit gerecycleerd polypropyleen, afkomstig van plastic afval en gebruikte visnetten uit onze oceanen.

Aankopen in bulk en zonder verpakking: vrac
Er wordt sterk ingezet op het aandeel vrac ofte verpakkingsloze producten, met als doel overbodige verpakkingen uit te sparen en klanten te stimuleren verpakkingsloos te consumeren. Zo biedt Bio-Planet niet alleen haar assortiment groenten en fruit aan in vrac, maar schep je ook je noten, granen, gedroogde vruchten naar hartelust in bokalen of blikken die je bij Bio-Planet kan aankopen of in eigen potjes. Bij de vrac zoete en zoute snacks vind je onder andere frambozen, chocolade en studentenhaver. Ook nieuw is het gamma koffiebonen in vrac. Je hebt keuze uit drie verschillende soorten: Nicaragua, Ethiopië en Colombia.

“Mensen zijn op zoek naar unieke producten, maar verwachten ook een basisassortiment tegen een goeie prijs-kwaliteitverhouding. Bulk wint bovendien aan belang in het aanbod. Vroeger plaatsten we het hele bulkaanbod samen, terwijl we dat nu doen per assortiment. Bij de koffie vind je de bonen, bij de ontbijtgranen vind je bulk naast de verpakkingen. In de nieuwste winkels, zoals in Hannuit, bakken we ook vers brood af en hebben we patisserie toegevoegd", vertelt Jan Van Holsbeke.

Wat mag je nog verwachten
In Bio-Planet Hannuit is er ook een uitbreiding in de broodrayon waar gekoelde artisanale patisserie te vinden is, handig mee te nemen in composteerbare dozen. Snuisteren in het assortiment verzorgingsproducten en cosmetica doe je in de frisse health & beautycorner.

Aan de bedieningstoog kan je terecht kan voor een uitgebreid assortiment kaas, vlees en charcuterie, maar ook voor talrijke veggie en vegan alternatieven. Aan de bedieningstoog kunnen klanten hun eigen potjes laten vullen.

En wie (last minute) op zoek is naar een fijn cadeau is ook in de winkel van Hannuit aan het juiste adres. Cadeaumanden vol kwaliteitsproducten bij de vleet. Afwerken kan met bloemen en een geschenkkaart.

Voor meer informatie:
Bio-Planet
[email protected]
www.bioplanet.be

Publicatiedatum: