Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jan Hoekman nieuwe manager BioTeam Agrifirm

Jan Hoekman is de nieuwe manager van het BioTeam van Agrifirm. Dit meldt de organisatie in de laatste nieuwsbrief van het BioTeam. "Door mijn jarenlange werk voor Skal ben ik geen onbekende in de sector. Ook bij Agrifirm loop ik inmiddels alweer een paar jaar mee, sinds vorige maand doe ik dat als manager biologisch." Jan begon in september 2019 bij Agrifirm. In eerste instantie om een brug te slaan tussen de kwaliteitsafdelingen van plant en feed, later als kwaliteitsmanager van de businessunit plantaardig. En sinds mei 2023 is hij manager van het BioTeam.

Op de website van Agrifirm vertelt Jan wat meer over zijn achtergrond. "Ik ben mijn werkzame leven begonnen als pluimvee-onderzoeker, van daaruit ben ik bij Skal terechtgekomen, waar ik 11 jaar heb gewerkt in verschillende functies. Je mag dus wel zeggen dat ik ruime kennis en ervaring heb in de biologische sector, zowel in de plant- als diersectoren. De sector is natuurlijk klein, dus ik kom veel mensen en bedrijven tegen die ik al ken. Dat is zeker een pluspunt voor mijn nieuwe functie!"

Verder geeft Jan aan da thij echt enorm kan genieten van het enthousiaste BioTeam en de gedreven biologische ondernemers. "Er liggen heel ambitieuze nationale en Europese doelstellingen om de sector te laten groeien, vanuit de maatschappij liggen er bepaalde wensen, maar ook de ondernemers hebben een visie voor hun bedrijf. Ik verheug me op de reis die Agrifirm samen met de sector gaat maken binnen dat uitdagende landschap. We hebben de wind niet altijd mee, maar samen met ons team en de klant zoeken naar kansen, daar zie ik ook enorm veel potentie in. Daar geniet ik van!"

Hij omschrijft zichzelf als een bouwer. "Er is nog veel te bouwen, dus wat dat betreft zit ik op mijn plek. Als generalist ben ik heel blij met het BioTeam van specialisten om me heen. Samen gaan we ervoor om de visie en strategie van Agrifirm voor de biologische sector waar te maken. Ik faciliteer hen om aan de slag te gaan met de creativiteit, ideeën en innovaties die zo goed bij deze sector passen. Ik wil zowel de biologische én gangbare sector verrijken, door van elkaar te leren en te versterken met de brede kennis en expertise van Agrifirm."

Jan bespreekt ook de uitdagingen die hij ziet voor de toekomst. "We bevinden ons op een bijzonder punt in de geschiedenis: de oorlog in de Oekraïne, klimaatverandering, grote inflatie, onverwachte verkiezingsuitslagen. Dit zijn nog maar een paar van de krachten die op dit moment samenkomen. Dit zorgt voor een situatie die als nooit te voren vraagt om oplossingen. Hoe zorgen we voor een gezonde sector, die nog steeds een goede boterham kan verdienen, maar ook kan voldoen aan maatschappelijke vragen naar een milieu- en klimaatvriendelijke productie? Veel partijen spelen hierin een rol en we moeten die rol vooral samen oppakken. Ik zie zeker een rol voor Agrifirm, maar we kunnen het niet alleen, dus ik doe een oproep aan alle partijen om elkaar op te zoeken. Ik wil samen laten zien dat deze sector, die al 30 jaar innovatief is, ook de groeikracht heeft om door te gaan."

En de toekomstplannen komen aan bod. Jan: "Als Agrifirm hebben we de uitdaging uitgesproken om ons marktaandeel in biologisch te vergroten. Daar blijven we ook in investeren, qua team, producten en kennis. We hebben een visie en strategie om als BioTeam alle geledingen van de biologische agrarische sector te bedienen. Als coöperatie willen we een partner van betekenis zijn in deze sector. Samen met onze huidige en toekomstige klanten willen we stappen maken."

Voor meer informatie:
Jan Hoekman
Agrifirm BioTeam
Landgoedlaan 20
7325 AW Apeldoorn
088 4881000
[email protected]
www.agrifirm.nl

Publicatiedatum: