De Leckere failliet verklaard

Brouwerij De Leckere is op dinsdag 6 juni door de rechtbank failliet verklaard. Aniek Gielen is aangesteld als curator. Zij geeft aan dat de brouwerij nog niet helemaal ten einde is; een doorstart is mogelijk. Ook zegt ze tegen het AD dat eventueel geïnteresseerden contact op kunnen nemen. "Zij zullen dan verder geïnformeerd worden over het verloop van de biedingsprocedure en hoe zij daaraan kunnen deelnemen."

In relatie tot de grote verliezen opgebouwd tijdens de bouw van de brouwerij aan de Schaverijstraat 15 in Utrecht in 2019 gevolgd door twee Coronajaren 2020 en 2021 en personeelsproblemen in het afgelopen jaar 2022 en daarmee samenhangende te weinig kunnen brouwen en leveren aan klanten, heeft de brouwerij een te groot verlies opgebouwd om nog aan haar verplichtingen te voldoen.

Na vastgelopen gesprekken met een potentiële investeerder in oktober 2022 is gepoogd de investeringsbehoefte door de aandeelhouders te financieren. Die investeringsbehoefte bleek onverantwoord om dat te kunnen voortzetten zonder een schuldsanering. Na een onderhandse saneringspoging is gekozen voor een WHOA procedure om te kijken of de schulden gesaneerd konden gaan worden. Echter door het wegvallen van vertrouwen bij de aandeelhouders en tevens de beoogde financiers is het niet mogelijk gebleken om deze WHOA procedure succesvol af te ronden. Hierdoor restte er geen andere keuze dan tot het besluit over te gaan om het faillissement voor brouwerij De Leckere BV aan te vragen.

Op dit moment wordt er samen met de curator gewerkt aan een bidboek voor een eventuele opvolger van het merk en brouwerij. Er hebben zich hiervoor al gegadigden gemeld. Na selectie zal het biedingsproces van start gaan.

Wanneer er meer duidelijkheid is, melden we dat in Biojournaal.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven