Satellietbeelden ingezet om biologische katoenvelden op te sporen

De Global Organic Textile Standard (GOTS), de European Space Agency (ESA) en het AI-bedrijf Marple hebben deze week het startsein gegeven voor een nieuw demonstratieproject dat het potentieel van satellietbewaking op afstand van biologische katoenteeltsystemen moet aantonen.

Het project, traint kunstmatige intelligentie (AI) om ESA-satellietgegevens te gebruiken om katoenvelden in heel India op te sporen en ze automatisch te classificeren op basis van hun teeltstandaard. Door de integratie van gestandaardiseerde opbrengstmetrieken zal deze innovatieve aanpak GOTS ook in staat stellen om realistische schattingen te maken van de opbrengsten van biologisch katoen in specifieke gebieden.

Samen met bestaande maatstaven, zal dit project GOTS in staat stellen om de integriteit van biologisch katoen verder te verbeteren door het ontwikkelen van geavanceerde risicobeoordelingstechnologie voor biologische certificering en het voorkomen van fraude vanaf het begin van de toeleveringsketen.

Potentiele biologische katoenvelden
De verwachte impact van het project gaat verder dan het identificeren van gecertificeerde biologische katoenvelden. Er wordt verwacht dat het GOTS ook in staat zal stellen om katoenvelden te herkennen die nog geen biologische certificering hebben verkregen, maar die het potentieel bezitten voor een naadloze overgang naar biologische teelt, dankzij het gebruik van traditionele en milieuvriendelijke landbouwpraktijken. Dit zou GOTS in staat stellen om een groter aantal - vooral kleinere - boeren in de gecertificeerde biologische sector en toeleveringsketens op te nemen, nieuwe economische kansen te creëren voor kleinschalige boeren en hun gemeenschappen en tegelijkertijd de textielsector te helpen om aan de groeiende vraag van consumenten naar biologisch katoen te voldoen.

Het project wordt uitgevoerd in de verschillende katoenproducerende regio's in India en de eerste resultaten worden eind 2023 verwacht.

Voor meer informatie:
Global Organic Textile Standard
www.global-standard.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven