Nieuw: chips gemaakt van met biologisch zeewier bemeste zilte aardappels

In deze onrustige tijden voor de landbouw trekt Henk Broekman de stoute schoenen aan en gaat de markt op met Van de Wadden chips. Samen met Marc van Rijsselberghe (Salt Farm Foundation), de grondlegger en aanjager van zilte teelt in Nederland, is het gelukt om een aardappelras te vinden die goed gedijt op de steeds zilter wordende grond. Deze aardappel groeit extra goed door het te bemesten met biologisch gecertificeerd en op land geteeld zeewier van de Wadden, zo melden ze. De chips zelf is niet biologisch gecertificeerd. 

De volledige oprichting van het merk 'Van de Wadden' is onderdeel van project Zeker Zilt en de ‘zilte’ aardappelen gebruikt in de chips zijn gecertificeerd met het “Waddengoud united for Waddensea World Heritage” keurmerk.

Pilot
In het reeds bestaande, brede chips aanbod in supermarkten, vers winkels en kiosken wil 'Van de Wadden' met deze chips een vernieuwend product op de markt te brengen dat aanspreekt bij het grote publiek. De zomermaanden zullen gezien worden als pilot fase waarin Van de Wadden vier smaken chips lanceert; puur chips, zeezout, duindoorn & zeewier en tomaat & rozemarijn. Een aantal positieve reacties zijn reeds ontvangen na het debuut op het Lions-evenement 'Bute' op Texel (waarvan een deel van de opbrengst naar het goede doel gaat). Overige verkooppunten zullen de komende periode benaderd worden waarbij van Tol Versunie een belangrijke partner zal zijn.

Meer dan chips
Naast de zilte chips wordt in het project Zeker Zilt onder het merk 'Van de Wadden' de komende periode een markttest gedaan voor zilte tafelaardappelen en wortelen uit de waddenregio. Het doel hierbij is om deze aardappelen vanaf augustus in diverse retail- en horecagroothandel kanalen in Nederland te introduceren.

Voor meer informatie:
Stichting Waddengroep / Waddengoud
Voorstraat 1
9285 NM Buitenpost
0511-542525
dankmeijer@waddengoud.nl
www.waddengoud.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven