Bio-Planet breidt uit naar Luxemburg in 2024

Bio-Planet wil volgend jaar zijn eerste winkel in Luxemburg openen. Na een moeilijk jaar ziet de biologische winkelketen van Colruyt Group de biologische verkoop weer aantrekken.

Bio-Planet heeft momenteel 33 winkels in België, waarvan de laatste op 29 maart in Doornik is geopend. Voor het einde van dit boekjaar zal de retailer ook winkels openen in Hannuit en Londerzeel. Bovendien zal de keten volgend jaar de grens oversteken en zijn eerste winkel openen in het Groothertogdom Luxemburg, waar het aandeel biologische aankopen twee keer zo hoog ligt als in België, zo onthulde gedelegeerd bestuurder Jan Van Holsbeke in een exclusief interview met RetailDetail.

De biologische supermarktketen zag de volumes vorig jaar met 10% dalen als gevolg van de energiecrisis en de inflatie, maar merkt sinds begin dit jaar een positieve ommekeer. De biologische markt leeft weer op, na een daling in heel Europa tijdens de afgelopen crises. "Op lange termijn vertoont de bewuste consumptie zeker een opwaartse trend, langzaam maar zeker", aldus de directeur.

Bron: RetailDetail.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven