Demeter-honing maakt rentree op Nederlandse markt

Tholen - Hoe passend is het om juist in de Meimaand Bijmaand twee Demeter-honingen te introduceren? Bij Odin zijn naast de biologische honing van Imkerij de Traay nu ook twee Demeter-varianten in het assortiment opgenomen. Het gaat om biodynamische acacia-honing en biodynamische bloemenhoning. "Wij zijn de enige leverancier van Demeter-honing in Nederland. Deze honing voldoet naast de eisen van het EKO-keurmerk ook aan de Demeter-standaard. De bijen vliegen bijvoorbeeld in natuurgebieden of op land van biologisch-dynamisch werkende boeren. De basis voor de bijenverzorging is samenhang tussen dierenrijk, mens, natuur en kosmos", vertelt Dennis van Teylingen namens de Traay.

De Duitse imker Gunnar is één van de Demeter imkers waarmee de Traay samenwerkt, geeft Dennis aan. "Gunter is een trouwe leverancier waar we al jaren heel prettig mee samenwerken. Omdat we lange tijd met één imker werkten was het aanbod redelijk wisselend. En langere tijd hebben we door tekorten helaas geen Demeter-honing kunnen leveren. Dankzij een nieuwe samenwerking met meerdere Demeter-imkers kunnen we een aanbod garanderen. Dit geeft ons meer zekerheid qua aanbod."

Het aanbod Demeter-honingen bij de Traay bestaat nu uit Demeter bloemenhoning vloei en crème, evenals Acaciahoning. "We hebben nu drie mooie Demeter-honingvarianten die we een tijd kunnen aanbieden. Er is voldoende voorraad. De biodynamische woud- en bloemenhoning is op dit moment helaas niet voorradig, we wachten op de nieuwe oogst."

De crème variant van de Demeter bloemenhoning.

Dennis waardeert het zeer dat Odin de Demeter-honing opgenomen heeft. "Odin zet enorme stappen op het gebied van biodiversiteit, wat ook meteen veel betekent voor de gehele samenleving. Samen proberen we op de zaterdagen in mei met de BioBlitz-dagen op de boerderijen zoveel mogelijk mensen te inspireren. Met als eindresultaat een enorme verbetering op 2 a 3 boerderijen betreffende de kwaliteit van het leven boven en onder de grond."

Voor meer informatie:
Dennis van Teylingen
Imkerij de Traay
Platinastraat 50
8211 AR Lelystad
06 13324472
0320 229618
d.vanteylingen@detraay.com 
www.detraay.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.