Voor BinnensteBuiten (KRO-NCRV) ging chefkok Ramon Brugman op bezoek bij het biodynamische bedrijf Ruimzicht in Halle. Gerjo Koskamp en Jara van Rooij laten de kalfjes en stiertjes lang bij hun moeder blijven. Van de melk wordt unieke Nederlandse rauwmelkse bergkaas gemaakt. In het item is ook goed te zien hoe een heuvelstal precies in elkaar zit en wat de voordelen hiervan zijn. De koeien gaan bijna het hele jaar naar buiten, vertelt Gerjo: "Ze zijn deze winter in totaal nog maar 14 dagen binnen geweest." In het volgende deel van het item vertelt Jara alles over de kaasproductie van Ruimzicht.
Gerelateerde artikelen → Zie meer
-
ZuivelNL zet samenwerking met biologische melkveehouderij voort in begroting 2026
-
Vreugdenhil handhaaft biologische melkprijs op €69,80
-
België stopt met verplichte blauwtongvaccinatie in 2026
-
Wisselvallige resultaten zetten rem op erkenning zeoliet als PAS-maatregel
-
Melkprijs Eko-Holland stijgt verder in december 2025
-
Extensiveringsregeling gaat opnieuw van start
-
Arla Foods melkprijs voor biologische melk blijft gelijk in december 2025
-
Rechtbank vernietigt dwangsom voor vermeende overschrijding productie ABZ Diervoeding
-
Integrale Bio-Melkprijs FrieslandCampina december 2025: 74,79 euro
-
Europese vraag stimuleert groei wereldmarkt geitenzuivel