Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Natuurlijke zonnebrandgezichtcrème laat geen witte waas achter

Tholen - Vlak voor de Vivaness was 'ie af: de nieuwe zonnebrandgezichtscrème van Skoon. Bezoekers kwamen vooral af op het feit dat deze crème na het aanbrengen geen witte waas achterlaat op de huid. 

Zinkoxide, het werkzame ingrediënt in natuurlijke zonnebrandproducten, legt een laagje over de huid. "Dat zorgt voor de witte waas", legt Rob van der Leegte uit. "Bij natuurlijke zonbescherming is de witte waas erg moeilijk om te voorkomen. Net als andere merken zijn we jaren op zoek geweest naar een oplossing voor de witte waas. Die is er nu, want door andere technieken te gebruiken, kun je die waas onderdrukken en krijg je een fraaiere crème. Wij zijn een van de eersten, zo niet de eerste, die met deze nieuwe formulering kon komen." Rob verwacht dat we volgend jaar veel meer producten gaan zien zonder witte waas.

Rob van der Leegte was in februari samen met zijn dochter Carlijn op de Vivaness in Neurenberg. 

Werking
Chemische en natuurlijke zonbeschermingsproducten verschillen van elkaar in hun werking. "Chemische zonnebrandcrème gaat een relatie met je huid aan, het absorbeert UV-stralen en zorgt ervoor dat die niet dieper in de huid komen. Natuurlijke zonnebrandcrème gaat geen relatie aan met je huid. Het bevat zinkoxide, die schadelijke zonnestralen weerkaatst zodat ze überhaupt niet in je huid komen. Daarom is het een gezondere manier om je huid te beschermen." 

Voor de gevoelige huid
Juist doordat zinkoxide geen verbinding aangaat met de huid, maakt deze natuurlijke zonbescherming ook geschikt voor de gevoelige huid. "Er zit een stukje verzorging in, dus zeker zomers kun je hem als een dagcrème met bescherming gebruiken. Maar als je een heel droge huid hebt, adviseren wij om eerst een andere dagcrème eronder te gebruiken. Die moet je eerst even laten intrekken en dan deze crème er overheen aanbrengen."

De crème heeft SPF 30. "We zijn nog aan het kijken of we die verder kunnen brengen naar SPF 50, maar voor een gezichtscrème is SPF 30 een heel mooie formulering en ook de meest gebruikte", vertelt Rob.

Natuurlijk product
Het nieuwe product heeft, net als de andere producten in het assortiment van Skoon Cosmetisc, het keurmerk Cosmos Natural. "Daarmee is het voor de consument duidelijk dat alle ingrediënten een natuurlijke oorsprong hebben." Vroegere versies van natuurlijke zonnebrand bevatten nanodeeltjes. Dat is inmiddels niet meer toegestaan en daarom is ook deze nieuwe crème vrij van deze deeltjes. 

Plasticvrij
Voor Skoon Cosmetics, dat zich als een plasticvrij merk profileert, is het een logische keuze om de crème in een glazen pot te verpakken.  Tegelijkertijd is het ook een uitdaging. "Vooralsnog hebben we geen goede alternatieven gevonden om een zonnebrandcrème voor het lichaam in een makkelijk te gebruiken verpakking, anders dus dan een plastic tube, neer te zetten. We werken eraan, maar voor dit jaar hebben we in elk geval nog geen variant voor het lichaam. Het is een keuze die je maakt om een volledig plasticvrij merk te hebben. We geloven dat we met zijn allen een stapje moeten zetten om van het plastic af te komen."

Skoon Sundefence SPF30 gezichtscrème is te koop bij alle Gezond & Well winkels, bij een aantal Ekoplaza's en zelfstandige drogisterijen en online via onderstaande website.

Voor meer informatie:
Rob van der Leegte
Skoon Cosmetics/Kuypers Cosmetics
Kobaltstraat 15-C
1411 AM Naarden
035 6957080
[email protected] 
www.skooncosmetics.com