Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Biodyneren' krijgt vervolg op zo'n 20 boerderijen

De eerste Biodynamische Diners zijn gehouden op De Stadsboerderij in Almere, op Sophia’s Tuin in Oosterhout, op Pluktuin van Geesje in Oudkarspel en op 't Leeuweriksveld in Emmen. Acht uitverkochte diners. Veel gasten lieten weten genoten te hebben van het eten, de verhalen en de passie. De BD-gedachten werden uitgedragen en omarmd, genuttigd. De avonden kregen de vreugdevolle en verdiepende sfeer van een viering.

De BD-Vereniging organiseert nieuwe Biodynamische Diners op biodynamische boerderijen om de oogst samen te vieren. De kok zet met biodynamische inzichten het werk van de boer voort in de keuken. Dat geeft verrassende gerechten vol levenskracht.

Najaar vieren bij Sophia's Tuin. 

Voorafgaand aan de maaltijd krijgen de gasten een rondleiding over het bedrijf. Het belang van de samenhang tussen de vele processen op het land wordt zichtbaar. Daarna gaan gasten, boer en kok samen aan tafel en is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. 

Reacties vorig jaar
Tuinder Yoram: "De Tuindiners zijn een mooi onderdeel van Pluktuin van Geesje aangezien het de rechtstreekse verbinding maakt van boer naar bord. Het sluit goed aan bij ons doel om te zorgen voor meer bewustwording rondom voeding. Veel mensen lieten weten genoten te hebben van de rondleiding, het verhaal en onze gedrevenheid."

Tineke, boer Stadsboerderij: "Erg leuk, veel nieuwe mensen van ver. Rondleiding plus diner is een gouden formule. Mensen die elkaar niet kennen, gaan samen aan tafel verbonden door wat ze gezien en gehoord hebben. Het werkt. Er gebeurt iets. Dit gun ik elke boer. Mensen voelen het ook. Ik krijg na afloop enthousiaste en dankbare berichtjes en nu zelfs een kaartje."

Simone is vaste klant bij Sophia's Tuin en was te gast aan tafel. Na de toespraak van boer Vincent loop zij met een warme glimlach naar de kok en zegt: "Ik heb verrukkelijk gegeten en zag je Vincent? Hij is helemaal ontroerd. Mooi hè?!"

Nagerecht op 't Leeuweriksveld.

Biodynamisch Dineren op 't Leeuweriksveld
Zaterdag 13 mei
16.00 uur start rondleiding - 18.00 uur start diner.
Zandzoom 72 in Emmen, www.leeuweriksveld.nl 
25 euro
Meer informatie + aanmelden: kok Alberta Rollema, www.oogstenkokeneneten.nl, 06 19199934

Tuindiner bij De Noorderhoeve
Zondag 14 mei
Duinweg 125 in Schoorl, www.noorderhoeve.nl 
15.30 uur ontvangst gevolgd door rondleiding, 17.00 uur diner
39 euro
Meer informatie + aanmelden kok: Ilse van den Bosch, www.voedsaam.nl, 072 5644752

Er doen dit jaar zo'n 20 boerderijen mee aan het project Biodyneren.

Kijk voor meer data op deze pagina.

Publicatiedatum: