Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Qua smaken kan iedereen er zijn gading in vinden"

Belgische natuurlijke bio-frisdrank klaar voor verdere Europese uitrol

Tholen - Eind maart was het een jaar geleden dat het eerste Fruji-flesje van de band rolde. Het Belgische Fruji is een biologische frisdrank op basis van natuurlijk en biologisch vruchtensap. "Voor Fruji gebruiken we 100% biologische ingrediënten, geen concentraten, geen toegevoegde suikers en het drankje bevat geen additieven. Gewoon puur natuur en dat maakt het uniek in de markt", vertelt Camille Depuydt, CEO van Fruji en Pajottenlander.

Camille Depuydt

Fruji ontwikkelde op 1 jaar tijd 19 nieuwe producten en is in eigen land inmiddels breed verkrijgbaar. "We zijn klaar voor een verdere Europese roll-out. Zo krijgen we al vraag vanuit Nederland voor onze producten, en om hen te kunnen leveren zijn we nog op zoek naar de juiste partners die samen met ons Fruji op de kaart willen zetten in Nederland." 

De vijf sparkling limonades

Ook vruchtensappen
Het assortiment van Fruji werd al snel uitgebreid met natuurlijke vruchtensappen. Naast de vijf bruisende limonades zijn er nu tien vruchtensappen in glazen fles beschikbaar, evenals vier varianten in tetra verpakking. "Qua smaken doen ze het nu eigenlijk allemaal even goed. Iedereen kan er zijn gading ook in vinden. Gemberliefhebbers kiezen bijvoorbeeld voor de pompelmoes met gember frisdrank, de bruisende appel frisdrank is dan weer iets wat kinderen heerlijk vinden. En ben je een echte citroenfan en wil je een drankje dat écht vol versgeperst citroensap zit, dan ga je weer voor de citroenversie."

"Natuur stapje dichter bij consument brengen"
Pajottenlander, het bedrijf achter Fruji, beschikt over meer dan 30 jaar ervaring in de teelt en productie van biologische fruit- en groentesappen. "Doordat wij werken met pure, verse sappen wordt het beste uit de vruchten bewaard. Dit in tegenstelling tot andere merken die werken op basis van concentraten. Bij Fruji werken we uitsluitend met kwaliteitsvolle producten. We selecteren onze ingrediënten zeer zorgvuldig, zodat we de beste en meest smaakvolle dranken kunnen aanbieden. We voegen ook geen geraffineerde suikers wat bij andere limonades wel het geval is. Met de leus 'Let's get one sip closer to nature' willen we de consument, jong en oud, kennis laten maken met een gezond alternatief voor limonade, en de natuur zo een stapje dichter bij de consument brengen."

Drie van de tien vruchtensappen in glazen fles (granaatappel, rode biet en appel-kers).

Made in Belgium
Alle producten worden in België geproduceerd. Zoals gezegd bevat Fruji geen concentraten en additieven. Om enkele smaken een zoetere smaak te geven wordt er gewerkt met natuurlijke, biologische agavesiroop. "Bijkomend voordeel van onze productiewijze is dat de dranken door de korte pasteurisatie langer bewaard blijven, terwijl ook de vitamines en voedingsstoffen zo goed mogelijk behouden blijven", aldus Camille.

Voor meer informatie:
Sophie Konings
FRUJI
+32 (0)498 688473
[email protected] 
www.fruji.be