Voorjaarsmarkt in Almere Vliervelden: 15 april

Tholen - Om het voorjaar te vieren organiseert Odin Almere Vliervelden op zaterdag 15 april een voorjaarsmarkt. De markt start om 14:00 uur en is geopend tot 18:00 uur. Bio-boerderijwinkel en foodcafé Odin Almere Vliervelden opende eind september 2020 de deuren. De winkel staat al geruime tijd op de biologische Boerenmarkt bij De Stadsboerderij in Almere. "Daar hebben we al wat meer bekendheid kunnen genereren en we vinden de tijd rijp om nu zelf deze voorjaarsmarkt te organiseren. We willen vooral het lentegevoel bij de bezoekers aanwakkeren. We hebben plantjes, moestuingereedschap en allerlei lekker eten en drinken", vertelt regiomanager Palle van der Wulp.

Beeld: Odin

Er valt van alles te proeven en uit te proberen. Het oesterzwam-kroketbroodje van het Odin foodcafé bijvoorbeeld, sappen van Schulp, Kari's Crackers, zoet broodbeleg van Fior di Frutta "En Felice van La Bioidea gaat pizza's bakken. We hebben wat bestaande contacten benaderd. En Wessel, onze interne enthousiasteling voor plantgoed, heeft ervoor gezorgd dat we allerlei planten en struiken kunnen presenteren op deze markt."

Verder staan er meerdere kramen op de markt:

  • Vaste bio-planten en -struiken van Kwekerij Dependens
  • Odin moestuinkraam met schepjes, boeken en Odin tuingereedschap
  • Wolproducten van de Almeerse Wolunie
  • Ambachtelijk lokale producten van Almeerse Weelde
  • Lokaal gemaakte upcycle kleding en vilten figuurtjes

Palle: "Het moestuingereedschap wordt in Nederland geproduceerd en is dit jaar voorzien van het logo: biologische foodcoop Odin; een collectorsitem dus! In onze kraam kan men ook terecht voor de biodynamische zaadvaste zaden van Bingenheimer Saatgut. Dit past natuurlijk helemaal in het moestuingebeuren. En om het verhaal compleet te maken organiseren we ook een kinderactiviteit waarbij zij zelf met zaadgoed aan de slag kunnen gaan." Aan de kindertafel kunnen kinderen 'open pollinated' zaadjes oppotten.

Palle vindt het lastig om een schatting te maken voor het aantal verwachte bezoekers. "Ik hoop dat we tussen de 100 en 1000 bezoekers uit zullen komen."

Voor meer informatie:
Odin Almere Vliervelden
Goethelaan 163
1349 EG Almere
036 3031825
sales@odin.nl 
www.odin.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.