Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-boerin met melkveehouderij in Frankrijk in Boer Zoekt Vrouw Europa

Tholen - De vijf deelnemende boeren aan Boer Zoekt Vrouw Europa zijn op 9 april aan ruim twee miljoen kijkers voorgesteld. Onder hen bevindt zich ook een bio-boerin: de 57-jarige Claudia runt een biologische melkveehouderij in Frankrijk (Normandiƫ).

Claudia vertrok ruim twintig jaar geleden met haar man Mathieu en hun twee dochters naar Normandiƫ om hun Franse droom te verwezenlijken. Mathieu werd echter ziek en ze besloten net voor zijn overlijden om naar biologisch om te gaan schakelen. Uit het fragment blijkt onder meer dat Claudia de koeien als alternatief voor antibiotica met acupunctuur behandelt. Ze behandelt onder meer uierontstekingen met naalden. Dit alles past in haar manier van boeren.

De stap naar biologisch boeren hebben ze samen ingezet, maar liep door het ziek worden van Mathieu vertraging op. In 2020 hebben ze het certificaat behaald, maar toen was haar man net overleden. "Je hebt samen de stap gemaakt en je kunt het niet samen afmaken. Dat is natuurlijk heel jammer. Maar hij heeft me altijd gezegd dat het allemaal wel goed zal komen. Ik ben ook wel positief ingesteld, dus ik doe het in mijn eentje. Er is niet veel keuze. Ik ga er gewoon voor. Ik ben net biologisch, dus ik wil nog even door", vertelt ze nadat ze even op adem is gekomen.

Om de boeren en boerinnen nog beter te leren kennen, beantwoorden hun dierbaren een aantal prikkelende vragen over hen. Vriendin Annet, die Claudia al meer dan een halve eeuw kent, hoopt dat ze een leuke, lieve, nieuwe man gaat vinden. "Claudia is heel zorgzaam voor een partner, maar het is fijn als hij dat ook voor haar is." Ze omschrijft haar vriendin als 'ondernemend, spontaan en lief'. Klik hier om dit item te bekijken (plus een vraag-antwoord gesprek met Claudia). 

En hier om de volledige aflevering van Boer Zoekt Vrouw Europa te bekijken.