Koning Charles bezoekt grootste Demeter-boerderij van Duitsland

Tijdens zijn eerste bezoek aan Duitsland als Britse koning heeft Charles III op donderdag 30 maart 2023 ook een bezoek gebracht aan Brodowin. Vergezeld door Bondspresident Frank-Walter Steinmeier, liet de Britse koning zich informeren over de bijzonderheden van deze biologische boerderij, die sinds haar oprichting in 1991 als grootste Demeter-boerderij in Duitsland gezien wordt als pionier in biologische landbouw en natuurbehoud.

Met het bezoek aan de biologisch-dynamische boerderij onderstreept koning Charles zijn enthousiasme voor de biologische landbouw. Directeur Ludolf von Maltzan beschouwt het bezoek aan de het ecodorp Brodowin als een opmerkelijke erkenning voor heel biologisch Duitsland. "Het heeft vandaag enorm veel publieke aandacht gekregen dat is een groot geschenk aan ons allen van de Britse koning!"

Koning Charles III beheert de boerderij van zijn landgoed Highgrove sinds 1985 uitsluitend volgens biologische principes. Onder het biologische merk "Duchy Originals", tegenwoordig "Waitrose Duchy Organic" worden de producten in de Britse winkels verkocht. Momenteel is de monarch bezig met de natuurgerichte herinrichting van de tuinen op de tuinen van Sandringham in Norfolk - aspecten als biodiversiteit en het creëren van natuurlijke natuurlijke habitats voor insecten worden expliciet benadrukt in de gepubliceerde plannen. 

De koninklijke kazen. ©Ökodorf Brodowin 

Koning Charles kreeg tijdens zijn bezoek aan Brodowin voor een rondleiding op de boerderij, liet zich informeren over veeteelt en vruchtwisseling en hielp een handje bij de productie van kaas. Het resultaat is een exclusieve "Brodowiner Königskäse", die na de rijpingsperiode van acht weken verkrijgbaar zal zijn bij de Brodowiner bezorgservice en biologische speciaalzaken.

Voor meer informatie:
Ökodorf Brodowin
www.brodowin.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.