Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Weleda volgens Nederlandse consumenten het meest duurzame beautymerk

Consumenten zien Weleda als meest duurzame beautymerk! Dat blijkt uit de Sustainable Brand Index™, een onderzoek op het gebied van consumentenmerken en duurzaamheid. Het cosmeticamerk draagt dit jaar de titel Industry Leader binnen de categorie beauty.

Duurzaamheid in het DNA
Duurzaamheid is onderdeel van de identiteit van Weleda. Al meer dan 100 jaar is het merk pionier op het gebied van natuurlijke en duurzame cosmetica. De producten zijn niet alleen goed voor je huid, maar ook voor de wereld. Dat consumenten hier vandaag de dag bewust naar kijken maakt Weleda trots.

Voor een betere wereld
De term duurzaamheid vliegt consumenten om de oren. Maar welke merken zijn nou echt duurzaam? Weleda is transparant over haar verantwoordelijkheid. Met biologisch-dynamische landbouw, klimaatneutrale producten en partnerships met Natuurmonumenten, Naturalis Biodiversity Center en de Plastic Soup Foundation voegt het merk daad bij het woord. Met de partnerships vraagt Weleda aandacht voor biodiversiteit. Naast het kopen van Weleda, kan je hier namelijk zelf ook een grote rol in spelen.

Teruggeven aan de natuur
Weleda geeft meer terug aan de natuur dan zij neemt. Via teeltprojecten en biodynamische landbouw draagt het merk bij aan een gezond ecosysteem. Voorbeelden hiervan zijn specifieke zaadgroeistrategieën, wildpluk, composteren en het uitsluiten van chemische bestrijdingsmiddelen.

De biologisch-dynamische landbouw is terug te zien in 50 eigen teeltprojecten, waarin Weleda boeren helpt met het omvormen van reguliere landbouw naar biologische landbouw. Daarnaast houdt Weleda de CO2-uitstoot zo laag mogelijk door gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen. Ook compenseert het merk de resterende uitstoot. Hiermee zijn de producten van Weleda klimaatneutraal.

Erkenningen voor duurzaamheid
Weleda draagt haar steentje zichtbaar bij op het gebied van duurzaamheid. Enkele andere erkenningen zijn:

  • B Corp-certificering
  • Green Brand Awards
  • Sustainable Beauty Awards
  • Good Brand Award

Over het onderzoek
Sustainable Brand Index meet hoe consumentenmerken worden gezien op het gebied van duurzaamheid. De jaarlijkse ranking is gebaseerd op een onafhankelijk onderzoek onder 80.000 consumenten. Dit jaar omvat het onderzoek 1.600 merken, 36 industrieën en 8 landen. Weleda wordt in Nederland als meest duurzaam merk gezien in de categorie beauty.

Voor meer informatie:
Weleda
[email protected] 
www.weleda.nl 

Publicatiedatum: