'Food op weg naar 2030: Uitdagingen en kansen'. Zo luidt het overkoepelende thema van het zesde Foodretail Meets Foodservice Congres, dat wordt gehouden op woensdag 12 april 2023 in Utrecht. Het blurringcongres is een initiatief van EFMI Business School, Rabobank en The Food Research Company (TFRC) met medewerking van het FoodService Instituut Nederland (FSIN).
Wat is de impact van zaken als inflatie, downtrading, verduurzaming en de gezondheidstrend op het toekomstperspectief van de foodsector? Gaan overheidsmaatregelen de groei van de sector beperken of schept dit juist kansen om concepten met meerwaarde te ontwikkelen?
Met gerenommeerde gastsprekers uit de wetenschappelijke wereld en het bedrijfsleven wordt tijdens het congres dieper ingegaan op 'de uitdagingen en kansen voor food op weg naar 2030’. Het congres is in het Auditorium van Rabobank in Utrecht en duurt van 10.00 tot 18.00 uur.
De volgende sprekers delen op het congres hun visie, ervaringen en business-cases:
- Philippe Vorst | founder en CEO New York Pizza
- Annemarie Swijtink | managing director McDonald's
- Sandra van Halderen | CEO Restaurant Company Europe
- Nienke van de Streek | CMO Aldi
- Prof. dr. Jaap Seidell | hoogleraar VU Amsterdam
- Johan Veld | commercieel directeur Tasty Basics
- Aart-Jan Knauff | managing director Leev
- Menno Middeldorp | hoofdeconoom Rabobank
- Ir. Frederike Praasterink | lector HAS
Prof. dr. Laurens Sloot (founder EFMI & Rijksuniversiteit Groningen), Sebastiaan Schreijen (senior analyst F&B Rabobank) en Inga Blokker (directeur TFRC/FSIN) zullen de subthema's van de congresdag van inleidingen voorzien.