Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nenco Food Group neemt Glutenvrij Reform Le Poole over

Op 24 februari 2023 heeft Nenco Food Group de koop van de activiteiten en assets van Glutenvrij Reform Le Poole B.V. afgerond. Hiermee komen per 1 april 2023 het merk, de producten én de activiteiten van Glutenvrij Reform Le Poole B.V. in het beheer van Nenco Food Group. Met deze overeenkomst breidt Nenco Food Group het productportfolio uit en versterkt hiermee de positie als toonaangevend producent en leverancier van glutenvrije voedingsmiddelen.

Nenco Food Group tijdens BioFach 2023. Foto: LinkedIn Nenco Food Group

Le Poole is als merk niet weg te denken uit de Nederlandse glutenvrije gemeenschap. Le Poole bevat een mengerij, bakkerij en heeft tevens een eigen webshop waaruit producten onder eigen merk verkocht worden. Deze aspecten/activiteiten zullen blijven bestaan, maar dan in een nieuw jasje. Nenco Food Group geeft aan trots te zijn dat middels deze overname het merk Le Poole kan blijven voortbestaan.

In 1988 is Le Poole ontstaan. Christien Le Poole begon met het maken van een klein aantal zelfgemaakte glutenvrije producten voor haar dochter. De vraag naar deze producten groeide gestaag en de overstap naar een eigen bakkerij was onvermijdelijk. Tegenwoordig staat Le Poole bekend om het ruime assortiment aan kwalitatieve glutenvrije producten. In het verleden heeft Le Poole biologische producten gehad. Desgevraagd laat de woordvoerder van Nenco Food Group weten dit in de toekomst weer te gaan introduceren.

Nenco Food Group is het moederbedrijf van DAFCO b.v. welke is ontstaan in 2008 met daarnaast zusterbedrijven Trouw b.v. (1702) en de Molukken b.v. (2017).

DAFCO is specialist in allergievriendelijke voeding met de volledige focus op glutenvrij. Met het merk Peak’s en diverse Private Labels zijn zij breed vertegenwoordigd in de Europese retailmarkt. De acquisitie van Le Poole is daarom een goede toevoeging aan de diensten die Nenco onder DAFCO en Trouw reeds levert.

De webshop van Le Poole zal, na wat kleine aanpassingen, in de lucht blijven en als belangrijkste verkoopkanaal voor de Le Poole producten worden gebruikt.

Met de aankoop van de activiteiten en materieel van Glutenvrij Reform Le Poole B.V. zet DAFCO b.v. haar groeistrategie voort en blijft zij zich richten op het leveren van hoogwaardige voedingsmiddelen die voldoen aan de wensen en behoeften van haar klanten.

Voor meer informatie:
NENCO Food Group
010 48 66 332 
[email protected]
www.nenco.eu 

Le Poole
www.glutenvrij-lepoole.nl

Publicatiedatum: