Bas Rüter van Rabobank naar Stichting Landschap Noord-Holland

De Raad van Toezicht heeft Bas Rüter per 1 mei 2023 aangesteld als nieuwe directeur van Stichting Landschap Noord-Holland. Hij volgt Ernest Briët op, die eind september vorig jaar afzwaaide om wethouder te worden van de gemeente Bergen.  

Passie voor natuur in Noord-Holland
Bas Rüter: "Het is voor mij een grote eer om het stokje van Ernest over te mogen nemen. Als Noord-Hollander en als bioloog gaat de natuur in onze provincie mij erg aan het hart. Ik zal deze passie combineren met mijn kennis en ervaring in het landelijk gebied. De natuur staat al jarenlang enorm onder druk. Landschap Noord- Holland heeft daarin een belangrijke rol te spelen: in natuurbeheer, lobby, bewustwording en advies. Die uitdaging ga ik heel graag vormgeven samen met het team van specialisten van het Landschap."

Bas Rüter  is opgeleid als bioloog aan de Wageningen Universiteit. Hij startte zijn carrière als lobbyist en fondsenwerver bij Het Zuid-Hollands Landschap. Daarna werkte hij 17 jaar bij Triodos Bank om vervolgens de overstap te maken als directeur Duurzaamheid & klimaat bij de Rabobank. Begin 2022 werd hij hoofd Voedseltransitie bij deze bank.  

Bas heeft zijn werk altijd gecombineerd met vrijwilligerswerk. Zo is hij voorzitter van Bionext, de brancheorganisatie voor de biologische landbouw, handel en natuurvoedingswinkels en is hij namens de biologische landbouw bestuurslid van de Topsector AgriFood, waar cofinanciering van de overheid beschikbaar wordt gesteld voor de transitie naar een duurzame landbouw.

Bron: Stichting Landschap Noord-Holland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.