Bamboovement wint de Best New Product Award Vivaness 2023 in de categorie drogisterij artikelen met hun creatie, 'The world's most natural disposable Razor'. Dit maakte de beursorganisatie  op donderdag 9 maart bekend.

Bamboovement is opgericht door twee Nederlandse broers die zich inzetten voor duurzaamheid en het verminderen van de plastic voetafdruk. Het scheermes is gemaakt van natuurlijk afvalmateriaal uit de Zweedse houtindustrie en is 99% plasticvrij. Het uniseks ontwerp en de drie hoogwaardige mesjes garanderen een gladde scheerbeurt voor iedereen. Het scheermes werd geïntroduceerd in 2022 na jarenlange productontwikkeling, als oplossing voor de wereldwijde vervuiling door plastic wegwerpscheermesjes.

Vivaness is een beurs gericht op duurzame en natuurlijke producten voor persoonlijke verzorging. De Best New Product Award is een erkenning van Bamboovement's toewijding aan duurzaamheid en het verminderen van de plastic voetafdruk.

Joshua en Ainu van den Hurk (geheel links en geheel rechts) met Frank Koch en Jonathan Berhani (Happy Tabs) op Vivaness 2023.

"We zijn enorm trots om deze award te ontvangen en om onze toewijding aan duurzaamheid te kunnen tonen", zegt Joshua van den Hurk, medeoprichter van Bamboovement. "Ons scheermesje is slechts één van de vele stappen die we nemen om een wereld zonder onnodig plastic afval te creëren. We blijven ons inzetten voor innovatie en verbetering."

De natuurlijke scheermesjes zijn verkrijgbaar bij alle Dille&Kamille winkels en op de website van Bamboovement.

Voor meer informatie:
Ainu van den Hurk
Bamboovement
06 40460455
ainu@thebamboovement.com 
www.thebamboovement.com