"Een toekomstbestendig totaalconcept"

Bayern München-speler Thomas Müller investeert in Organic Garden

Voor Organic Garden begint het jaar met een nieuw hoogtepunt. Na Mario Gómez en de KRONE group investeert nu ook FC Bayern München-topspeler Thomas Müller in het duurzame concept van de foodtech start-up.  

Van de farm tot op het bord van de consumenten: zo luidt de voedingsfilosofie van Organic Garden. Daartoe is het bedrijf goed op weg om in de nabije toekomst zelf de gehele waardeketen in kaart te brengen: beginnend bij de regionale voedselproductie op de eigen farm, via de verdere verwerking tot aan de verkoop van de geproduceerde gerechten. 


Van links naar rechts CEO Martin Wild, Thomas Müller en medeoprichter Martin Seitle

Voeding waar van begin tot eind over na is gedacht
Precies deze holistische benadering heeft de nieuwe investeerder Thomas Müller overtuigd om het jonge bedrijf te begeleiden op zijn weg 'from farm to fork': "Bij Organic Garden begint voeding met de tomatenzaadjes in de kas en het eindigt bij de pasta arrabiata die klaar is om te eten. Zo weet ik precies wat er op mijn bord ligt en waar de ingrediënten vandaan komen”, zegt Thomas. "Hier wordt er van begin tot eind over voeding nagedacht: alles uit één hand. Dat is in deze vorm tot nu toe uniek in Duitsland en het is een duurzaam totaalconcept."

Hoe relevant het thema (milieu)gezonde voeding ook voor de grote meerderheid van de bevolking is geworden, blijkt uit een actueel onderzoek van het Duitse ministerie van Voeding en Landbouw uit 2022: 84% van de ondervraagden gaf aan dat zij bij de aankoop van groenten en fruit op de regionale herkomst letten. Nog eens 73% hecht waarde aan een voedselproductie die het milieu en bronnen ontziet.

Holistisch voedingspad
Samen met Organic Garden wil Thomas Müller de missie van duurzame, toekomstbestendige voeding bevorderen. Met transparante, duurzame processen, korte transportafstanden en gerechten die goed smaken maar tegelijkertijd ook gezond zijn voor mens en natuur.

"Met Thomas hebben we een belangrijke compagnon en een sterke stem voor ons holistische voedingspad gewonnen. Organic Garden zal in de toekomst overal te vinden zijn waar mensen goed, gezond en duurzaam willen eten. Dat Thomas deel uitmaakt van onze reis betekent enorm veel voor ons“, aldus Organic Garden CEO Martin Wild.

Voor meer informatie:
ORGANIC GARDEN AG
Friedrichshofener Str. 1
D-85049 Ingolstadt, Duitsland
Tel: +49 841 938 923 80
info@organicgarden.de 
www.organicgarden.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven