Huib Overmars (Wijndomein Oude Waalstroom): "De natuur doet dingen veel subtieler dan dat wij dat kunnen"

Natuurwijn - Een helder verhaal over troebele wijn

Niels van Laatum heeft een boek geschreven over Natuurwijn. Steeds meer mensen ontdekken deze bijzondere wijn, gemaakt door zo min mogelijk toe te voegen en zoveel mogelijk de natuur zijn gang te laten gaan. Eerlijke, levende wijn.

Dit boek legt voor eens en altijd uit wat natuurwijn is. Hoe het gemaakt wordt, waar en door wie. Wat er anders en bijzonder aan is. Maar ook: wat de valkuilen zijn, de trends en het toekomstperspectief. Inclusief handige adressen en een verklarende begrippenlijst.

In het boek staat onder meer het verhaal over het biologische Wijndomein Oude Waalstroom. Huib Overmars en zijn partner Lotte Rippen namen het wijndomein in 2007 over. Huib vertelt onder meer waarom ze niet hoeven te ploegen: "Dat is niet nodig. De natuur heeft het prima voor elkaar, doet dingen veel subtieler dan dat wij dat kunnen. Onder de grond ontstaat een netwerk van schimmeldraden, dat bodemleven wil je niet verstoren." Alles wat bovengronds welig tiert hoeft ook niet gemaaid te worden. Vijf schapen doen het meeste werk. Een klein ras dat dol is op jonge scheuten. Dus alleen als de druivenplanten uit beginnen te lopen in het voorjaar, haalt Huib ze uit voorzorg even weg uit de wijngaard.

Klik hier om een deel van het verhaal over Wijndomein Oude Waalstroom te lezen.

Over de auteur
Niels van Laatum is al ruim 10 jaar bezig om het fenomeen wijn beter onder de aandacht te krijgen. Onder de naam Nezpourvin, ‘Neus voor wijn’. Zijn credo: drink niet meer, maar beter. Na een eerste wijncursus gestart met een blog waarna sinds enkele jaren de focus ligt op het schrijven voor wijnimporteurs, -winkeliers en -webshophouders. Daarnaast heeft Niels ervaring als sommelier en geeft hij wijnproeverijen.

Auteur: Niels van Laatum
Isbn: 9789492881564
Genre: NUR 447
Bindwijze: Paperback
Aantal pagina's: 160
Afmeting: 14 x 20 cm

Voor meer informatie: Niels van Laatum


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven