Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Hiermee kunnen we onze internationale expansie versnellen"

ABN Amro Sustainable Impact Fund investeert in Deens duurzaam modemerk

ABN Amro Sustainable Impact Fund investeert in het Deense duurzame modemerk Colorful Standard. Dit is de eerste stap van het fonds in de duurzame mode-industrie. Het lifestylemerk ontwerpt en produceert zijn mode-items op inclusieve en duurzame wijze. Het merk heeft een wereldwijde schare fans voor haar basics in alle kleuren van de regenboog. Op de website van Colorful Standard staat dat alle kleding gemaakt is van 100% biologisch katoen of 100% gerecycled merinowol.

Colorful Standard legt de lat hoger voor het ontwikkelen van een duurzame en circulaire toekomst in een industrie die onder druk staat om transparanter en ethischer te produceren. Het lifestylemerk heeft een snaar geraakt bij bewuste consumenten in heel Europa met zijn ethische benadering van het produceren van duurzame, kleurrijke en tijdloze modeproducten. Colorful Standard werd in 2018 opgericht door de huidige eigenaar Tue Deleuran.

Tue Deleuran, CEO van Colorful Standard

Dankzij de kapitaalinjectie van ABN Amro SIF gaat de droom van oprichter Tue Delueran in vervulling. "Ik heb altijd de ambitie gehad om een duurzaam lifestylemerk te bouwen dat transparantie, inclusiviteit en diversiteit omarmt. Dankzij de investering van ABN Amro SIF kunnen we onze internationale expansie versnellen."

ABN Amro SIF investeert in bedrijven die met een commercieel businessplan duurzame en maatschappelijke impact willen maken. Zoals Managing Director Frederik Deutman uitlegt: "Onze missie is om te investeren in die bedrijven die de duurzame uitdaging aangaan en sociale en duurzame impact maken ten behoeve van onze generatie en de generaties na ons."

Door via ABN Amro SIF samen te werken met Colorful Standard kan de bank helpen de wereldwijde standaard voor duurzame mode te zetten en de wereld op een verantwoorde manier te kleuren.

Voor meer informatie: www.colorfulstandard.com en www.abnamro.nl

Publicatiedatum: