Bloemkoolprijzen Odin blijven binnen de perken

Met bloemkoolprijzen die momenteel volgens het AD tussen de €3 en de €5 liggen, vallen de prijzen bij Odin op dit moment relatief mee. In de Odin winkel kosten biologische bloemkolen voor leden van de coöperatie op dit moment €3,79 en voor niet-leden €3,99. Hoe komt dit?

Marius Hol (links) en Hakim Yahyaoui

Wouter Wezenbeek (hoofd Source & Supply Odin) legt uit: “Door de kou was er tijdelijk sprake van een groeivertraging van de bloemkoolplantjes bij de telers in Zuid-Europa. Door de schaarste en toenemende arbeidskosten per geoogste bloemkool nam de prijs explosief toe. In de afgelopen weken hebben we bijgekocht tegen forse prijzen in Frankrijk en Italië, maar wel 100% kunnen uitleveren. Gelukkig waren de Franse leveranciers die ons de afgelopen tijd beleverden bereid om ons enigszins tegemoet te komen de afgelopen tijd.”

AGF-inkoper Marius Hol en Sales-collega Hakim Yahyaoui hebben in de afgelopen periode hun bijdrage geleverd: “We hebben de prijs betaalbaar gehouden door voor Odin met een lage marge genoegen te nemen.”

Wouter: “We zijn nog niet met alle AGF-producten uit de brand, echter met de bloemkool lijkt dit wel het geval te zijn. Onze AGF-inkoper Abdi Ali sprak onze vaste Italiaanse biologische leverancier Jonicabio op de vakbeurs Biofach in Duitsland. Zij zijn net als wij een coöperatie en hun prijskwaliteitsverhouding is goed. Zij gaven aan voor ons weer vol op productie te kunnen komen. We verwachten dan ook onder voorbehoud van de weersomstandigheden, spoedig een normalisatie van de prijs.”

Bron: Odin


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven