Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ortoflorovivaistica F.lli Simonato

Bio-kruiden in plasticvrije verpakking in Italië

"Fruit Logistica is het bewijs dat het ergste achter de rug is en dat we na ingewikkelde jaren definitief in een heropstartfase zitten. We zien nieuwsgierigheid en de hoop op een betere toekomst. Wat ons betreft, merken we dat kopers steeds meer geïnteresseerd zijn in de eigenaardigheden van aromatische kruiden en de toepassingen ervan. De pandemie heeft ertoe geleid dat consumenten begrijpen dat er een relatie is tussen voeding en gezondheid. Daarom wordt ook voor aromatische kruiden niet alleen aandacht besteed aan markten en afzet, maar ook aan het verhaal achter het product", vertelt Carlo Simonato, eigenaar van het Italiaanse familiebedrijf Ortoflorovivaistica F.lli Simonato. 

Het bedrijf teelt biologische aromatische kruiden, die het jaarrond op de markt kan brengen, onder meer basilicum, salie, peterselie, bieslook, rozemarijn, munt, oregano, marjolein, tijm, dille, citroenmelisse, koriander, waterkers, kervel, kamille, lavendel en zoethout. 

"We leggen de focus al meer dan 20 jaar op biologische producten", vertelt marketingmanager Rosanna Bertoldin. "Onze aromatische kruiden bieden we aan in volledig composteerbare papieren verpakkingen. De kwaliteit van de dienstverlening en de continuïteit in de bevoorrading zijn fundamenteel. Ondanks de kostenstijgingen kunnen we de producten nog aanbieden tegen competitieve prijzen met een eerlijke prijs-kwaliteitsverhouding." 

"We hebben deelgenomen aan Fruit Logistica om onze aanwezigheid in het buitenland te versterken en om onze nieuwe productlijnen en onze nieuwe plasticvrije verpakking voor te stellen die we Bio&Paperpack hebben genoemd. Er is heel wat onderzoekswerk aan vooraf gegaan en nu is de hele toeleveringsketen biologisch gecertificeerd: van de teelt tot de verpakking en van het transport tot de uitstalling in de verkooppunten." 

Voor meer informatie:
Azienda Ortoflorovivaistica F.lli Simonato
Via Vò di Placca, 58
35020 Due Carrare (PD) - Italië
Tel: +39 (0)49 912 5935
Tel: +39 347 0645998
[email protected]
www.simonato.com

Publicatiedatum: