Natexpo is klaar voor de 2023-editie: 22-24 oktober in Parijs

Natexpo zal dit jaar van 22 tot 24 oktober in Parijs gehouden worden. Na de 'Covid-jaren' zetten de beurs en de biologische sector in op veerkracht en samenhang voor een gezondere, milieuvriendelijkere consumptie.

Na de succesvolle beurs in Lyon in 2022, waar bijna 10.200 vakmensen aanwezig waren, is de editie van 2023 al goed op weg met de bevestigde aanwezigheid van de grootste namen uit de biologische sector. Dit jaar moet de sector, na een decennium van sterke groei, misschien wel meer dan ooit tevoren een dynamiek van uitwisseling op gang brengen om zijn ontwikkeling verder te stimuleren.

Zoals blijkt uit alle indicatoren, ondanks de onrust die door verschillende crisissen is veroorzaakt, ziet de toekomst van de biologische sector er volgens de beursorganisatie nog steeds rooskleurig uit. Volgens het jaarlijkse marktrapport van Bio Panel bevestigt 74% van de ondervraagde klanten dat ze niet van plan zijn de hoeveelheid biologische producten die ze consumeren te veranderen. Terwijl 14% aangaf in de toekomst meer biologische producten te gaan consumeren.

Los daarvan stelt het Centre Crédoc in een rapport dat de omzet van de biologische sector tussen nu en 2027 zou moeten verdubbelen. Om gelijke tred te houden met de nieuwe trends zijn de teams van Natexpo hard aan het werk om een licht te werpen op de professionals en hun aanpak om aan de nieuwe verwachtingen van de consument te voldoen. Dit jaar krijgen exposanten, journalisten, ambtenaren en bezoekers de kans om alle thema's en uitdagingen van de biologische sector te ontdekken via meer dan 200 voordrachten, workshops en demonstraties.

Nieuw tijdens deze editie is de komst van de textielsector, evenals het bezoekersparcours 'Circular Economy' om bedrijven te ontmoeten die oplossingen met een positieve impact aanbieden en het 'Seeds'-parcours die de nieuwe exposanten op de beurs toont.

Voor meer informatie: www.natexpo.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven