Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europese Commissie onthult nieuwe verpakkingsvoorschriften

De Europese Commissie heeft nieuwe verpakkingsverordeningen bekendgemaakt die vanaf 2025 van kracht worden en op grond waarvan alle in de EU gebruikte verpakkingen tegen 2030 recycleerbaar moeten zijn. Deze voorschriften, die de verordening van 1994 betreffende verpakking en verpakkingsafval vervangen, voorzien ook in één enkel etiketteringssysteem voor recycling in de hele EU, doelstellingen inzake gerecycleerde inhoud voor plastic verpakkingen en de eis dat etiketten voor AGF-producten biologisch afbreekbaar zijn.

Volgens het nieuwe systeem zullen alle verpakkingen worden beoordeeld om na te gaan of zij geschikt zijn voor recycling, met klassen van A tot E.

De nieuwe verordening voert een nieuw pictografisch recyclagelabelsysteem in dat de consument zal helpen om de verpakking correct te recycleren. Herbruikbare verpakkingen moeten ook worden voorzien van een QR-code en statiegeldregelingen worden verplicht voor plastic flessen en metalen blikjes.

De Europese Commissie zei te verwachten dat de verpakkingssector tegen 2050 klimaatneutraal zal zijn.

Bron: printweek.com

Publicatiedatum: