Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mengteelt: een verrijking van het bouwplan?

Melkvee Studiedagen Reudink op 24 januari en 9 februari

Steeds meer biologische veehouders passen mengteelt toe om eiwitrijke producten van eigen bodem te kunnen telen. Mengteelt draagt bij aan het sluiten van de kringloop en resulteert in een toename van de biodiversiteit, een betere bodemkwaliteit en een super koeienvoer dat de dieren graag vreten. Ook past het goed in de huidige tijd van inflatie en hoge kosten. Door meer eiwit van eigen bodem te telen, vermindert u de marktafhankelijkheid en bent u minder aangewezen op krachtvoer wat een kostenvoordeel kan opleveren.

Reudink heeft inmiddels een aantal jaren ervaring opgedaan met mengteelt en de toepassing van het product in de rantsoenoptimalisatie van het biologisch melkveebedrijf. Daar vertellen de betrokkenen graag meer over tijdens de Melkvee Studiedagen.

Melkvee Studiedagen
Opnieuw nemen de bio-melkveespecialisten van Reudink u samen met collega-veehouders mee in de praktijk. Op 24 januari (regio Midden) en 9 februari (regio Noord) organiseren we de Melkvee Studiedagen in het teken van mengteelt als verrijking van uzelf en uw bouwplan. Naast een introductie over mengteelt, gaan we deze keer ook specifiek in op de toepassing van het product in het rantsoen op een biologisch melkveebedrijf. Bovendien bespreken we de mogelijkheid van eigen krachtvoerteelt. Er is ruimte voor interactie en voldoende tijd om al uw vragen te beantwoorden.

Het programma
10:15 - Ontvangst
10:30 - Woord van welkom en introductie Reudink
10:45 - Inhoudelijke presentatie mengteelt inzetten op uw bedrijf
11:45 - Het verhaal en de ervaringen van een bio-veehouder
12:15 - Lunch
13:00 - Vertrek naar het te bezoeken bedrijf
13:15 - Start bedrijfsrondleiding onder leiding van de bio-veehouder en de bio-melkveespecialisten van Reudink: Robert van Dorst en Henk-Jan Bakker
14:45 - Afsluiting en vragen (koffie)
15:00 - Einde

Bio-melkveespecialisten Robert van Dorst en Henk-Jan Bakker

Locatie Midden (dinsdag 24 januari)

Pannenkoekenboerderij Aan de Linge

Molenstraat 18, 6672 LA Hemmen (Gelderland)

Bedrijf: Maatschap Tomassen-Vrugteman in Randwijk. Bijzonderheden: 61 melkkoeien (Fullwood melkrobot) met bijbehorend jongvee. 72 ha grond waarvan 48 ha natuur. Vorig jaar gestart met mengteelt triticale/erwten met als oogst GPS.

Locatie Noord (donderdag 9 februari)

Restaurant en Zalencentrum Wielens

Dorpsstraat 19, 7846 AS Noord-Sleen (Drenthe)

Bedrijf: Familie Weitkamp. Bijzonderheden: 65 melkkoeien. Op het bedrijf kan men extensiever boeren, hiermee groeit de wens om meer (kracht)voer van eigen land te halen.

Aanmelden
Is uw interesse gewekt en wilt u deelnemen aan een van de Melkvee Studiedagen? Meld u dan nu aan via onderstaand aanmeldformulier! Deelname is geheel vrijblijvend. Aanmelden is verplicht. Heeft u vragen? Neem dan contact op met uw specialist of de klantenservice via info@reudink-bio.eu. Ook kunt u contact opnemen met één van de dealers. 

Klik hier voor het aanmeldformulier. 

Reudink staat woensdag 18 en donderdag 19 januari ook op de Biobeurs (stand 34). 

Publicatiedatum: