Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologisch geteelde wakame uit Zeeland

"Your Well the Seaweed Company heeft op de Biobeurs de komende week een primeur met Salterra WakameNL, het eerste in Nederland geteelde biologische zeewierproduct. De laatste jaren maakten vooral Spaanse, Ierse en Franse zeewieren een opmars in Nederland, maar nu is er dus ook de mogelijkheid om zeewier uit onze eigen Nederlandse wateren te halen", vertelt Kees Boender van Your Well. 

De wakame, met de wetenschappelijke naam Undaria pinnatifida is onder andere bekend uit de Japanse keuken en wordt in de Zeeuwse Oosterschelde gekweekt door de Dutch Seaweed Group. Daar groeien, op een zeewier boerderij van 6 hectare, aan lange lijnen de zeewier soorten royal kombu en wakame. Het zeewier zaad (de 'sporen') worden opgekweekt in een professioneel laboratorium in Vrouwenpolder. Het wassen en drogen van het geoogste zeewier gebeurt in een geautomatiseerd proces in Yerseke. De hele verwerking is behalve biologisch ook volledig 'food' gecertificeerd.

Salterra WakameNL is verkrijgbaar in een handige flacon met strooimolen. Je kunt de wakame malen als kruiderij, maar je kunt de vlokjes ook ongemalen even weken in water. Het zeewier zet dan uit en krijgt weer zijn oorspronkelijke structuur, waarna je het kan toevoegen aan je gerecht. De vlokjes droog toevoegen aan vochtige bereidingen, zoals soepen en sauzen, kan natuurlijk ook. Het zeewier heeft de zogenaamde umami, oftewel '5e', smaak. Deze smaak kun je het beste als 'hartig' omschrijven en wordt door veel restaurant chefs zeewer gewaardeerd. Wakame bevat veel nutriƫnten, echte weinig natrium, waardoor het en prima alternatief voor zout is. De wakame is bij Your Well ook in grootverpakking en vers (ingezouten of diepvries) verkrijgbaar.

Tegelijk met de pure WakameNL introduceert Your Well een biologische mosterd en biologische mayonaise met wakame. "Beide producten zijn makkelijke en toegankelijke producten met een zilte smaakbeleving om zeewier bij een nog breder publiek op de kaart te zetten", aldus Kees. "Met Salterra, zilte smaakmakers 'powered by the sea', proberen wij op die manier te innoveren met zeewier en zeegroente. Het merk zorgt daarmee voor een nuttige en mooie, maar bovenal smakelijke en gezonde toepassing van de zilte zone."

Your Well is op de Biobeurs te vinden in stand 20. 

Voor meer informatie:
Kees Boender
Your Well
Marconiweg 55
3225 LV Hellevoetsluis
0181 375108
06 31165249
kees@yourwell.nl 
www.yourwell.nl 

Publicatiedatum: