Biologische antipasti, olijven en tapenades rechtstreeks van de Italiaanse teler

Het verhaal van Bio Organica Italia begint in het Italiaanse Puglia, bij de Gaudiano broers. Als derde generatie op rij staan Carlo, Michele en Giovanni aan het roer van hun familiebedrijf dat zich specialiseert in het produceren van biologische mediterrane producten zoals olijven, tapenades, antipasti, pesto's en pastasauzen. De producten van Bio Organica Italia worden ter plekke geteeld, verwerkt en verpakt. En door zo'n korte productieketen, kom je er als consument goedkoper vanaf. Bio Organica is een zusterbedrijf van Hygiena, de Belgische groothandel in bio-producten.

De Gauiano broers.

Op het landgoed met de bijhorende velden van zo’n 220 hectare in het Italiaanse Cerignola, dat in handen is van de broers zelf, produceert Bio Organica Italia de lekkerste mediterrane, biologische en biodynamische voedingsproducten. Ze doen dit onder de strengste productienormen waardoor Bio Organica Italia voor het merendeel van zijn producten het internationale Demeter-label mag gebruiken. Onder deze normen vallen zeer specifieke regels voor onder andere bemesting en dierenwelzijn, die bij Bio Organica Italia steeds van toepassing zijn aangezien ze beschikken over hun eigen schapen. Alle producten van Bio Organica Italia worden bovendien ter plekke geteeld, verwerkt en verpakt. Zonder tussenpersoon. Recht van bij de boer, tot bij de einddistributeur, en van daar zo op het bord van de consument.

"Op onze eigen velden telen we al sinds 1985 onze eigen producten op een biologisch verantwoorde manier. Sinds 2018 doen we dit ook op een biodynamische manier, waarbij de teelt in openlucht gebeurt. Daarbij zijn onze producten volledig traceerbaar, van landbouwproductie tot eindproduct", aldus Carlo Gaudiano, algemeen directeur van Bio Organica Italia.


 
Olijven en antipasti
Cerignola is in Italië de voornaamste producent van olijven, dus het spreekt voor zich dat je bij Bio Organica Italia ook biologische olijven vindt. Zowel groene als zwarte olijven, of een mengeling ervan, heerlijk als aperitiefhapje. Om Italiaanse gerechten bovendien naar een hoger niveau te tillen kan men gebruik maken van het assortiment aan biologische groenten in conserven. Denk maar aan zongedroogde tomaatjes, gegrilde paprika’s, artisjokken, of zilveruitjes.

Pesto's, tapenades en pastasauzen
Ook de pesto's en tapenade-lovers kunnen bij Bio Organica Italia rekenen op een uitgebreid aanbod. De biologische pesto's komen in vijf verschillende smaken. Zo heb je drie rode en twee groene pesto's waarvan bij elke kleur telkens ook één met zelfgemaakte Pecorino kaas op basis van melk van hun eigen schapen. De tapenades zijn er in drie verschillende smaken. Enerzijds de klassieke tapenade van zwarte olijven, anderzijds een heerlijke frisse tapenade van zongedroogde tomaten en tot slot een echte Italiaanse verborgen parel, namelijk tapenade van artisjokken.

Wie van plan is een hoofdgerecht met pasta te maken heeft ruime keuze aan Bio Organica Italia biologische pastasauzen. Met klassiekers als de arrabbiata, basilico en bolognese of vernieuwende smaken: ricotta, ortolana (met mediterrane groenten) of puttanesca (met kappertjes en olijven). Alle Bio Organica Italia-pastasauzen worden bovendien bereid met verse tomaten en zonder toegevoegd zout.

De producten van Bio Organica Italia zijn verkrijgbaar in de lokale bio- en natuurvoedingswinkel alsook de bio-ketens Färm, Sequoia en Bio-Planet.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven