Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Verpakkingsvrij krijgt een centrale plek in de winkel"

Berrie Franken neemt Ekoplaza in Nijmegen over

Tholen - Een jongensdroom die uitkomt. Dat is het geval bij Berrie Franken die per 1 januari de Ekoplaza in Nijmegen over gaat nemen van Koen Ketelaars. Hiermee neemt Berrie dus afscheid als Rayon Manager bij Ekoplaza. "Ik ken Koen al sinds 2010. Hij werkte toen al voor Ekoplaza en via hem ben ik in 2014 bij Ekoplaza terechtgekomen. Ik heb toen de winkel aan het Velperplein in Arnhem opgestart. Daarmee zijn we in 2018 ook verkozen tot de Beste Biologische Winkel. We hebben in die tijd heel veel aan elkaar gehad, onze winkels zaten immers heel dicht bij elkaar. Toen hij me onlangs vertelde een koper te zoeken voor zijn winkel, besloot ik mijn kans te wagen."

Na de eerste week gaat de verbouwing van start, geeft Berrie aan. "Op 1 januari is de feestelijke opening met een kleine receptie. De klanten krijgen tussen 15:00 en 17:00 uur 10% korting op de boodschappen. Tijdens de openingsweek zijn er verschillende acties. Ik heb de hele week allerlei leuke dingen gepland. Zo krijgen klanten korting, gratis producten en op vrijdag staat een kookworkshop van La Bio Idea op het programma."

Verpakkingsvrij staat centraal
In de nieuwe inrichting is veel ruimte voor verpakkingsvrij, vertelt hij. "Ik geloof heel erg in verpakkingsvrij. Dat krijgt een dan ook een centrale plek in de winkel. Ik ga beginnen met Wisselwaar, het nieuwe verpakkingsvrije concept van Udea. En ik voeg een hele module toe van IDorganics. Dit wordt 2,5 meter hoog en daarin zitten 80 verschillende producten. Verpakkingsvrij zorgt voor de nodige additionele omzet op DKW en dit maakt het commercieel interessant. En ik ben ervan overtuigd dat steeds meer klanten met het oog op het milieu verpakkingsvrij willen. Door de nieuwe technieken is dit ook steeds gebruiksvriendelijker. Met de tarraknop op de nieuwe weegschalen kan men gewoon een eigen potje meenemen. Deze knop zet de weegschaal dan weer op nul, zodat je alleen het product betaalt."

Berrie hoopt dit alles in ongeveer een week te kunnen gaan realiseren. Vrijdag 13 januari zal de verbouwing zoals het er nu naar uitziet afgerond zijn. 

“Samen kunnen we het verschil maken”
Op LinkedIn plaatste Berrie de volgende toelichting, waarbij hij allereerst ook zijn collega's bij Ekoplaza en Udea bedankte voor de fijne ervaringen die hij er de afgelopen jaren heeft op mogen doen. "Heb hier een fantastische tijd achter de rug. Juist de onzekere tijd waarin veel bedrijven momenteel zitten heeft mij ertoe gezet nu in het ondernemerschap te springen. Ik denk dat klantgerichtheid, lokale betrokkenheid, een super leuk team en fantastische biologische producten er momenteel voor zorgen dat een formule als Ekoplaza écht onderscheidend kan zijn. Samen kunnen we het verschil maken. Na verschillende grote overnames in Retail land zijn veel klanten op zoek naar lokale kleinschaligheid met mooie producten bij betrokken ondernemers. Ik geloof er in!"

Voor meer informatie:
Berrie Franken
Ekoplaza Nijmegen Ziekerstraat
Ziekerstraat 79
6511 LG Nijmegen
024 2020955
[email protected] 
www.ekoplaza.nl