Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Symposium Biologisch in Brabant: 18 januari in 's-Hertogenbosch

Woensdag 18 januari zal het symposium Biologisch in Brabant gehouden worden. Het biologische aandeel in de huidige Brabantse landbouw is nog geen 3%. In het beleidskader Landbouw en Voedsel 2030 heeft de provincie de ambitie uitgesproken om dit in Brabant te laten groeien naar 15%. Omdat de vraag naar biologische producten achterblijft, vindt de provincie het belangrijk om dit zelf een impuls te geven. En dat begint door zelf de vraag naar biologische (en lokale) producten te stimuleren. Via de catering. Hierover organiseert de provincie een symposium in de Biokennisweek.

Programma symposium Biologisch in Brabant
Tijdens dit symposium zal het ministerie van LNV het Nationaal Strategisch actieplan biologische productie en consumptie toelichten. Vervolgens vindt er een panelgesprek plaats met onder andere Bionext, Biohuis en Bio Nederland. Over het actieplan en de rol die catering kan spelen. U krijgt concrete handvatten voor de overstap naar een meer biologische en lokale catering. Met best practices, informatie over inkoop en aanbestedingen, hobbels en de manier om deze te nemen, bewezen voordelen. De rol van de overheid komt aan bod en vervolgens wordt met een intentieverklaring Biologische Inkoop Bedrijfscatering meteen daad bij het woord gevoegd. In het 2e panelgesprek met een cateraar, onderwijsinstelling, bio-boer en consument worden de verschillende kanten belicht van deze intentieverklaring. 

Aan het programma wordt nog hard gewerkt, maar houd in de agenda vast 18 januari 2023 vrij. Het symposium vindt plaats in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch, tijdens de Biobeurs, tussen 9.00 en 13.00 uur.

Inschrijven kan via dit e-formulier.

Intentieverklaring Biologische Inkoop Catering
Tijdens het symposium zal de intentieverklaring Biologische Inkoop Bedrijfscatering worden ondertekend. Hiermee daagt de Provincie Noord-Brabant alle Brabantse organisaties uit om zich te committeren aan de ambitie om minstens 50% van hun bedrijfscatering biologisch en/of lokaal in te kopen per 2026. Iedereen is van harte uitgenodigd om daarbij aan te sluiten. Ondertekenaars van de intentieverklaring krijgen ondersteuning, worden voorzien van de meest actuele kennis onder andere via succesvolle pilots en maken zichtbaar werk van een biologische en lokale catering. Interesse om deel te nemen? Neem dan contact op met [email protected].

Klik hier om het concept convenant te lezen.

En hier om naar de website www.landbouwenvoedsel.nl te gaan.

Publicatiedatum: