Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Organto neemt Duitse New Fruit Group over

Organto Foods Inc, een grote leverancier van biologische groenten en fruit en producten met toegevoegde waarde, heeft vandaag aangekondigd dat het is overeengekomen om 100% van de uitstaande aandelen van New Fruit Group GmbH (NFG), een particuliere Duitse onderneming die sinds 2019 actief is, over te nemen. De transactie zal naar verwachting begin 2023 worden afgerond en is onderworpen aan een aantal voorwaarden, waaronder aanvaarding door de TSX Venture Exchange.

Belangrijkste punten in verband met de overname:

  • Complementair productaanbod inclusief kernfocus op biologische en non-GMO banaan, avocado en mango. NFG is een volledig gecertificeerde leverancier van biologische producten.
  • Bedrijfsmodel met weinig activa, afgestemd op het operationele platform van Organto.
  • Europese verkoopfocus met een sterk bestaand retailklantenbestand in Duitsland, Italië, Frankrijk en Denemarken.
  • Wereldwijde leveringsrelaties met gevestigde telerpartners in het Caribisch gebied, Zuid-Amerika en Afrika.
  • Leiderschapsteam met ruime wereldwijde ervaring in biologische groenten en fruit.
  • Verwachte omzet van ongeveer €15 miljoen (ongeveer CDN$20 miljoen) in 2023 met een positieve EBITDA-bijdrage.
  • Mogelijkheden om Organto's infrastructuur, brede productportfolio, I AM Organic-producten en eigen digitale paspoortcapaciteiten te benutten op een uitgebreid platform.

"We zijn zeer verheugd om het team van New Fruit Group bij Organto te verwelkomen, en geloven dat de combinatie van onze bedrijven de unieke capaciteiten van elke organisatie zal benutten bij het nastreven van onze missie om biologische verse groenten en fruit beschikbaar te maken voor elke consument, een missie waarvan wij geloven dat het goed is voor zowel mens als planeet. We kennen het managementteam van de New Fruit Group al enige tijd, we bewonderen het platform dat zij in relatief korte tijd hebben opgebouwd en zijn verheugd dat zij zich bij de Organto-familie aansluiten", aldus Steve Bromley, voorzitter en co-CEO van Organto en Rients van der Wal, co-CEO van Organto en CEO van Organto Europe BV.

"NFG zal aanzienlijke omvang en schaal toevoegen aan ons bedrijf met hun verkoopfocus op belangrijke retailmarkten in Duitsland, Italië, Frankrijk en Denemarken. De complementaire componenten van hun productportfolio zullen sourcing en verkoopverdieping toevoegen aan ons bedrijf, en wij geloven dat het mogelijkheden biedt om Organto's infrastructuur, brede productportfolio en merkproducten capaciteiten te benutten, in lijn met een van onze kern overname doelstellingen om 1 + 1 = 3 te maken."

De New Fruit Group is in 2019 van start gegaan en heeft momenteel verkoop- en marketingkantoren in Duitsland en Italië. Het bedrijf is actief in de import en handel van verse biologische producten met een focus op biologische banaan, avocado en mango. NFG exploiteerde eerder teeltactiviteiten in Ivoorkust voordat het deze onlangs afstootte aan een nieuwe onderneming die door de oprichters van NFG wordt gecontroleerd. Deze teeltactiviteiten worden niet overgenomen als onderdeel van deze transactie, maar NFG heeft een langetermijnovereenkomst gesloten voor de levering van deze activiteiten.

Voor meer informatie:
Organto Foods Inc.
[email protected]

Publicatiedatum: