Organic Trade Association

Recordsubsidie om Amerikaanse bio-producten wereldwijd te promoten

De Organic Trade Association (OTA) kondigt aan dat het een recordbedrag van meer dan $ 1 miljoen heeft ontvangen van het Market Access Program (MAP) van het ministerie van Landbouw (USDA) om in 2023 Amerikaanse biologische producten over de hele wereld te promoten.

De bijdrage, in totaal $ 1.011.911, is bijna 10% meer dan de subsidie voor 2022 en hoogste bedrag ooit dat de OTA van het MAP heeft ontvangen.

"De Organic Trade Association is er trots op al meer dan 20 jaar een officiële partner te zijn van het Market Access Program van USDA, met uitstekende resultaten voor de biologische sector", zegt Sarah Gorman, verantwoordelijke Internationale Handel bij OTA. "Onze inspanningen op het gebied van marktpromotie hebben kansen gecreëerd die miljoenen dollars aan nieuwe verkopen hebben gegenereerd en de wereldwijde markttoegang hebben vergroot voor onze deelnemende bedrijven. Over de hele wereld zijn nieuwe klanten aangetrokken voor onze biologische producten."

"De biologische telers van ons land profiteren van de wereldhandel", zegt Tom Chapman, CEO van OTA. "Door biologische telers en handelsbedrijven in contact te brengen met zich ontwikkelende en vaak onontgonnen biologische markten en door consumenten overal te informeren over de voordelen van Amerikaanse bio-producten, blijft de categorie winstgevend en duurzaam."

De buitenlandse vraag naar in Amerika geteelde biologische producten is nog nooit zo groot geweest. Statistieken van het ministerie van Landbouw tonen aan dat de waarde van de Amerikaanse biologische export tussen 2011 en 2021 bijna is verdubbeld - van ongeveer $ 400 miljoen naar iets meer dan $ 700 miljoen - inclusief een stijging van bijna 10% tussen 2020 en 2021. Canada en Mexico zijn de belangrijkste bestemmingen. In de top 10 staan verder ook nog onder meer Japan, Zuid-Korea, Taiwan, de EU en de Verenigde Arabische Emiraten. 

Activiteiten in 2023  
De vereniging zal het komende jaar Amerikaanse bio-producten presenteren aan een breed en divers wereldwijd publiek. OTA heeft momenteel 10 internationale activiteiten gepland voor 2023, van 's werelds grootste biologische handelsbeurs in Duitsland tot handelsmissies in Europa, Azië en het Midden-Oosten. 

De bij OTA aangesloten bedrijven leveren het grootste deel van alle Amerikaanse biologische export. De door de vereniging beheerde marktpromotieactiviteiten staan echter open voor de gehele biologische sector, niet alleen voor haar leden. Ga voor meer informatie of om je aan te melden voor activiteiten naar de website van OTA.  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven