Koningin Máxima haalt oude jeans door shredder bij MUD Jeans

Tholen - MUD Jeans kreeg vorige week koningin Máxima op bezoek. Het in Laren gevestigde bedrijf won in mei de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap, één van de Koning Willem I Prijzen. Koningin Máxima is erevoorzitter van de stichting en bracht woensdag 23 november samen met Klaas Knot (president van De Nederlandsche Bank) een bezoek aan MUD Jeans om zo met eigen ogen te zien hoe het bedrijf te werk gaat.

Koningin Máxima bij de shredder. Foto: MUD Jeans

"Tijdens het bezoek heeft Koningin Máxima een oude jeans ingeruild, die ze enthousiast in de shredder stopte, en ze heeft er eentje meegenomen. Van de vezels van deze oude jeans maken wij weer nieuwe spijkerbroeken. Ik hoop vooral dat het oprecht haar intentie is om hem te dragen en zodra de jeans versleten zijn, hem terug te brengen. Dat is natuurlijk het idee erachter. We hopen dat ze achter dat circulaire idee staat en natuurlijk dat hij lekker zit", reageert Petra Wentholt namens MUD Jeans.

MUD Jeans is een circulair modebedrijf dat spijkerbroeken, een van de meest vervuilende items binnen de mode-industrie, duurzaam ontwikkelt en hergebruikt om de impact op het milieu zo klein mogelijk te maken. Iedere MUD Jeans wordt voor twintig tot veertig procent geproduceerd uit hergebruikte denim en maakt aanvullend gebruik van biologisch katoen. Na gebruik worden de spijkerbroeken opnieuw gerecycled. MUD Jeans stelt zich ten doel uiteindelijk jeans te kunnen maken van honderd procent oude spijkerbroeken, waardoor er geen nieuw katoen meer nodig is. Het bedrijf gaf de Koningin tijdens het bezoek inzicht in circulair ondernemen. Er is verteld over de unieke samenwerking met IKEA (klik hier voor meer informatie) en over Lease A Jeans. Via Lease A Jeans kunnen klanten een spijkerbroek op maandelijkse basis huren.

Petra geeft aan dat de koningin tijdens het bezoek allerlei vragen stelde. "We vonden het natuurlijk fantastisch dat ze er was. Het hoorde bij de prijs, maar dan nog weet je niet precies wat je van zo'n bezoek kunt verwachten. Tijdens de presentatie stelde ze al heel goede kritische vragen. Ze had zich duidelijk heel goed ingelezen. Indrukwekkend gewoon. Ze is oprecht geïnteresseerd en ze stelde leuke originele vragen."

De onderneming maakte ook van de gelegenheid gebruik om hun Impact Report te overhandigen. In dit rapport staan de behaalde duurzaamheidsdoelen en toelichting over de toekomstvisie van het bedrijf.

Voor meer informatie:
Petra Wentholt
MUD Jeans
Amersfoortsestraatweg 117
1251 AV Laren
+31 (0)35 2031786
petra@mudjeans.eu 
www.mudjeans.eu 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven