Tholen - Met Winade voegt groothandel RealFlavors weer een nieuw merk toe. Het gaat om een range biologische alcoholvrije wijnen. "Deze wijn wordt ontdaan van alcohol. Hierdoor krijg je een alcoholvrije wijn die naar wijn smaakt in plaats van naar druivensap. Startup Winade heeft zich hierin gespecialiseerd en levert alleen alcoholvrije biologische wijnen. Ik ben het merk op internet tegengekomen en na het proeven van een aantal flessen was ik overtuigd, met name de goede smaak viel me op. Wij gaan dit merk nu exclusief op de Nederlandse markt distribueren", vertelt Jordy Versteeg namens het in Zaltbommel gevestigde RealFlavors.

Hij geeft aan dat de eerste reacties erg goed zijn. "Ik ben al met wat samples langs restaurants geweest. De reacties van de horecaondernemers zijn uiterst positief. Ze waarderen ook de beschikbaarheid van kleine flesjes met 200 milliliter. Dat maakt dit merk ook bij uitstek geschikt voor de horeca." Ook winkeliers reageren enthousiast. "We hebben het aan verschillende winkeliers al laten proeven. Zij reageerden heel positief en een aantal van hen heeft zelfs al wat producten van Winade in het assortiment opgenomen."

De Senza witte wijn

Vijf producten
Het aanbod van Winade bestaat momenteel uit vijf producten: Allereerst de Winade Pfalzwater Wit Bio. Dit is een van alcohol ontdane witte secco, gemaakt van Riesling wijn afkomstig van het wijngoed van 'Lebenshilfe' in Bad Dürheim. Deze is verkrijgbaar in een flesje van 200 milliliter en een fles van 750 milliliter. Er is ook een Winade Senza Bubbles Wit Bio (in een fles van 750 milliliter), dit is een witte sekt zonder alcohol, gemaakt van Silvaner en Phoenix druiven van wijngoed Zwölberich in Langenlonsheim, Rijnland-Palts. "Voor het ontdoen van de alcohol in deze wijn wordt gekozen voor de meest zorgvuldige methode momenteel beschikbaar: doormiddel van een hydrofoob membraan wordt de wijn ontdaan van de alcohol zonder dat er warmtetoevoer nodig is. Hierdoor blijven de aroma's van de wijn behouden."

Pfalzwater (200 milliliter en 750 milliliter)

De Winade Senza Weissglut Bio is een kruidige wijn, het gaat namelijk om een van alcohol ontdane witte variant op glühwein (750 milliliter). Deze wordt geproduceerd van Spaanse biologische Aires druiven. De laatste is de Winade Senza Witte Wijn, zoals de naam al doet vermoeden gaat het hierbij om een witte wijn. Deze is gemaakt van druiven van het VdP-wijngoed Heitlinger in de Duitse regio Kraichgau. "Ook voor deze wijn maakt Winade gebruik van de techniek met een hydrofoob membraam."

Senza Bubbles

Jordy vertelt dat het Winade-assortiment op korte termijn verder uitgebreid gaat worden met rosé wijn en wijndrinks. 

Duurzame verpakkingskeuzes
Op het gebied van verpakkingen heeft Winade ook de nodige duurzame keuzes gemaakt, vertelt Jordy. "Zo zijn de etiketten van de Senza Bubbles en Senza Witte Wijn gemaakt van resten uit de wijnproductie en ze zijn bedrukt met inkt zonder chemische toevoegingen. Verder is de witte wijn in de Eco2bottle afgevuld. Een bijzondere fles, de Eco2bottle is namelijk gemaakt van 98% gerecycled glas. Daarbij is deze fles ook lichter dan normale wijnflessen, Dat maakt deze fles zo'n 30% lichter dan een normale wijnfles, daardoor is er minder materiaal nodig, het maakt het transport makkelijker en het zorgt voor een aanzienlijk lagere CO2-voetafdruk. Ook andere producten van Winade, zoals de Senza Bubbles en Weissglut zijn afgevuld in lichtere flessen."

De Senza Weissglut

Klik hier voor meer informatie over de producten. 

Voor meer informatie:
Jordy Versteeg
RealFlavors
Valeton 4J
5301 LW Zaltbommel
085 9022924
jordy@realflavors.nl 
www.realflavors.nl